U zult het vast al in de gaten hebben: onze planeet wordt steeds warmer en warmer. Ook in Nederland stijgt de temperatuur flink door klimaatverandering. De zomers van 2018, 2019 en 2020 waren enorm heet. Een temperatuur van 40 graden is niet meer bijzonder. Echter, zo’n hitte brengt veel problemen met zich mee. Vooral bedrijven en woningen met een plat dak kunnen veel last ervaren in de zomer wanneer de temperatuur stijgt naar zo’n extreme hoogte. Met name in de regio Limburg zullen de temperaturen hoog oplopen, omdat daar minder wind van zee is. Beschikken over airco in Limburg kan dus zeker uitkomst bieden.

Verkoelen

Naast dat het misschien vervelend is om actief bezig te zijn of te gaan slapen wanneer het zo warm is, zijn dit soort temperaturen ook levensgevaarlijk. Extreme hitte heeft de afgelopen jaren voor meerdere doden gezorgd in Europa. Omdat we in Europa niet gewend zijn aan deze hitte en hoge luchtvochtigheid, beschikken nog weinig mensen over een airco. De keuze aan airco’s is breed, u zult dus van tevoren goed moeten bedenken hoeveel kamers u onder andere wilt koelen.

Wintermaanden

In Nederland kennen we ook koudere maanden. Als u het snel koud heeft, is het verstandig om een airco te kopen in Limburg. Doordat airco’s werken op stroom, bent u aanzienlijk goedkoper uit dan bij het gebruik van gas. Kiezen voor een airco als verwarming is dus een stuk voordeliger! Wilt u volledige controle hebben over de temperatuurregeling? Kies dan voor een airco die makkelijk bedient kan worden met je smartphone. Zo kun je zelfs onderweg nog de airco uitzetten als je dit vergeten bent. Ideaal!

Lees ook:  De beste tuin-tips

Waar op letten?

Er bestaan genoeg fabels over airco’s. Veel mensen geloven dat airco’s ongezond zijn. Dit is niet waar. Het probleem is dat genoeg mensen nooit de filters schoonmaken. Hierdoor kunnen bacillen en bacteriën zich ophopen en dit is nadelig voor de luchtkwaliteit. De airco moet regelmatig gecontroleerd worden, maar het onderhoud valt (afhankelijk van hoeveelheid gebruik) mee. Het kan gaan om één keer per maand of zelfs maar één keer per jaar. Dit staat altijd uitgebreid beschreven in de handleiding. Tevens moet u rekening houden met de hoeveelheid geluidsoverlast wanneer u een keuze maakt. Goedkopere airco’s, meestal een mobiele, maken vaak een duidelijker geluid. Voor de meeste mensen zijn dit soort airco’s dus niet geschikt in de slaapkamer. Een wandairco is dan absoluut uw investering waard.