Waarom is Excel zo belangrijk?

04/09/2020
|
236

Sinds 1985 is Excel de belangrijkste spreadsheet ter wereld. De kans is daarom dus groot dat je er ooit een keer mee te maken hebt gehad. Excels is uitgebracht samen met word, PowerPoint, Outlook en Acces onder het Microsoft office pakket. Veel mensen willen daarom ook leren hoe ze Excel gebruiken en volgen bijvoorbeeld een Excel training.

Wat is Excel?

Excel is in essentie een spreadsheet. Dit wil zeggen dat het programma doormiddel van cellen en kolommen formules uitvoert. Hierdoor is Excel fijn in gebruik voor het verwerken van data en cijfers. Door de formules heeft het programma vele functies die je kunnen helpen met tijdbesparing. Zo kun je snel gegevens analyseren of grafieken maken.

Wat kun je ermee?

Zoals eerder aangeven kun je ontzettend veel dingen met Excel doen. Het maakt hierin niet uit of je een groot bedrijf bent of dat je als gezin gebruikt maakt van het programma. Zo kun je als gezin er bijvoorbeeld je adressen erin bijhouden of je maandelijkse uitgaven. Ook als groot bedrijf kun je er je begroting of personeelsuren in kwijt.

Voordelen van Excel

Excel geeft je meteen een duidelijk overzicht van alle data en cijfers die je hebt. Doordat het overzichtelijk is kun je dus snel zien waarmee je werkt. Dit kan veel tijd besparen dan dat je bijvoorbeeld alles op lossen papieren hebt geschreven. Een ander voordeel is dat de meeste mensen het Microsoft office pakket al hebben. Hier zit Excel in en hoeven er daarom geen extra kosten te worden gemaakt om Excel aan te schaffen. Verder is het programma makkelijk in gebruik en hoef je geen kennis te hebben van code of lastige formules.

Gerelateerd nieuws  Hoe werkt crypto minen?

Nadelen van Excel

Buiten de voordelen van Excel zitten er ook een paar nadelen aan waar je goed op moet letten als je eraan werkt. Je moet alle cijfers zelf invoeren en instellen. Dit wil zeggen dat de kans op fouten aanwezig is als je niet goed oplet. Een andere nadeel is dat je administratie kans heeft om kwijt te raken. Als je je bestanden niet goed opslaat dan heb je kans dat je deze niet meer terug kan vinden. Verder als je computer crasht dan ben je ook alles kwijt. Een goede back-up maken is daarom van niet onbelangrijk.

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Navigeren naar de juiste zorg dekking: een gids voor jongeren

|
Financieel

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!