Waarom is Excel zo belangrijk?

04/09/2020
|
94

Sinds 1985 is Excel de belangrijkste spreadsheet ter wereld. De kans is daarom dus groot dat je er ooit een keer mee te maken hebt gehad. Excels is uitgebracht samen met word, PowerPoint, Outlook en Acces onder het Microsoft office pakket. Veel mensen willen daarom ook leren hoe ze Excel gebruiken en volgen bijvoorbeeld een Excel training.

Wat is Excel?

Excel is in essentie een spreadsheet. Dit wil zeggen dat het programma doormiddel van cellen en kolommen formules uitvoert. Hierdoor is Excel fijn in gebruik voor het verwerken van data en cijfers. Door de formules heeft het programma vele functies die je kunnen helpen met tijdbesparing. Zo kun je snel gegevens analyseren of grafieken maken.

Wat kun je ermee?

Zoals eerder aangeven kun je ontzettend veel dingen met Excel doen. Het maakt hierin niet uit of je een groot bedrijf bent of dat je als gezin gebruikt maakt van het programma. Zo kun je als gezin er bijvoorbeeld je adressen erin bijhouden of je maandelijkse uitgaven. Ook als groot bedrijf kun je er je begroting of personeelsuren in kwijt.

Voordelen van Excel

Excel geeft je meteen een duidelijk overzicht van alle data en cijfers die je hebt. Doordat het overzichtelijk is kun je dus snel zien waarmee je werkt. Dit kan veel tijd besparen dan dat je bijvoorbeeld alles op lossen papieren hebt geschreven. Een ander voordeel is dat de meeste mensen het Microsoft office pakket al hebben. Hier zit Excel in en hoeven er daarom geen extra kosten te worden gemaakt om Excel aan te schaffen. Verder is het programma makkelijk in gebruik en hoef je geen kennis te hebben van code of lastige formules.

Gerelateerd nieuws  Handelen in crypto voor iedereen

Nadelen van Excel

Buiten de voordelen van Excel zitten er ook een paar nadelen aan waar je goed op moet letten als je eraan werkt. Je moet alle cijfers zelf invoeren en instellen. Dit wil zeggen dat de kans op fouten aanwezig is als je niet goed oplet. Een andere nadeel is dat je administratie kans heeft om kwijt te raken. Als je je bestanden niet goed opslaat dan heb je kans dat je deze niet meer terug kan vinden. Verder als je computer crasht dan ben je ook alles kwijt. Een goede back-up maken is daarom van niet onbelangrijk.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Boost je CRM systeem: Zo doe je dat!

|
Algemeen, Financieel

Wat kan een bedrijfsanalist voor jou betekenen?

|
Financieel

Hoe blijf je je onderscheiden in de markt? 

|
Financieel

Wanneer moet ik kiezen voor een nieuwe baan?

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!