Waarom is magazijnverlichting nou belangrijk?

07/03/2022
|
206
magazijnverlichting

Als u in een bedrijf werkt waar een magazijn op aangesloten is, en uw producten dienen opgeslagen te worden in zulke grote magazijnen, dient dit wel goed verlicht te zijn uiteraard. Waarom het belangrijk is, welke soorten er zijn er wat voor soort kosten er gehanteerd kunnen worden zullen we u uitleggen in dit compact artikel.

Waarom is magazijnverlichting belangrijk?

Het gebruik van ledverlichting voor magazijnen is essentieel voor alle medewerkers in een magazijn. Ten eerste zorgt de juiste magazijnverlichting dat de werknemers minder tot niet vermoeid zullen raken tijdens hun werktijden wat het foutpercentage kan tevens ook kan verlagen. De juiste kleurtemperatuur van een magazijnlamp verbetert dus de concentratie tevens als de focus op de werkvloer.

magazijnverlichting

Verdere voordelen

Magazijnverlichting is dus essentieel voor de gezondheid en veiligheid van uw werknemers, onvoldoende of overmatig licht kan leiden tot hoofpijn of zelfs snelle vermoeidheid. Als verlichting aan het flikkeren is kan dit bovendien leiden tot vermoeidheid en of stress. Ledverlichting is de meest zuinige variant als het gaat om magazijnverlichting, gemiddeld bespaar je ongeveer 70% aan onderhoudskosten en energie. Door gebruik te maken van Ledverlichting verminder je de behoefte aan onderhoud vanwege de lange levensduur van minimaal 50.000 uur tot maximaal 70.000 uur.

Gerelateerd nieuws  Zoektocht naar een nieuwe baan

Lichtkleur

Bij het selecteren van de lichtkleur van de magazijnverlichting, is het belangrijk om erop te letten dat de lichtkleur niet veel te warm is. Het is namelijk feitelijk bewezen dat warmlicht na een bepaalde tijd kan vermoeien, hierdoor zullen uw werknemers juist meer vermoeid raken. Wat het meeste wordt aangeraden door lampexperts is tussen neutraal-wit (840) en koud-wit (865). In een magazijn is de meest gebruikte kleur neutraal-wit, deze kleur staat gelijk aan de kleurcode 840 en is een helderwitte kleur. Mocht u graag een daglicht kleur willen gebruiken, dan kunt u overwegen koud-wit (865) te gebruiken. Deze kleur is puur wit zonder gelige tint

De kosten voor magazijnverlichting is afhankelijk van de grootte van uw magazijn, hoewel het soort lamp uiteraard in verbruik kan schelen. Over het algemeen kiezen de meeste bedrijven voor TL licht.

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Navigeren naar de juiste zorg dekking: een gids voor jongeren

|
Financieel

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!