Waarom is magazijnverlichting nou belangrijk?

07/03/2022
|
43
magazijnverlichting

Als u in een bedrijf werkt waar een magazijn op aangesloten is, en uw producten dienen opgeslagen te worden in zulke grote magazijnen, dient dit wel goed verlicht te zijn uiteraard. Waarom het belangrijk is, welke soorten er zijn er wat voor soort kosten er gehanteerd kunnen worden zullen we u uitleggen in dit compact artikel.

Waarom is magazijnverlichting belangrijk?

Het gebruik van ledverlichting voor magazijnen is essentieel voor alle medewerkers in een magazijn. Ten eerste zorgt de juiste magazijnverlichting dat de werknemers minder tot niet vermoeid zullen raken tijdens hun werktijden wat het foutpercentage kan tevens ook kan verlagen. De juiste kleurtemperatuur van een magazijnlamp verbetert dus de concentratie tevens als de focus op de werkvloer.

magazijnverlichting

Verdere voordelen

Magazijnverlichting is dus essentieel voor de gezondheid en veiligheid van uw werknemers, onvoldoende of overmatig licht kan leiden tot hoofpijn of zelfs snelle vermoeidheid. Als verlichting aan het flikkeren is kan dit bovendien leiden tot vermoeidheid en of stress. Ledverlichting is de meest zuinige variant als het gaat om magazijnverlichting, gemiddeld bespaar je ongeveer 70% aan onderhoudskosten en energie. Door gebruik te maken van Ledverlichting verminder je de behoefte aan onderhoud vanwege de lange levensduur van minimaal 50.000 uur tot maximaal 70.000 uur.

Gerelateerd nieuws  Tips voor een optimaal werkende klantenservice

Lichtkleur

Bij het selecteren van de lichtkleur van de magazijnverlichting, is het belangrijk om erop te letten dat de lichtkleur niet veel te warm is. Het is namelijk feitelijk bewezen dat warmlicht na een bepaalde tijd kan vermoeien, hierdoor zullen uw werknemers juist meer vermoeid raken. Wat het meeste wordt aangeraden door lampexperts is tussen neutraal-wit (840) en koud-wit (865). In een magazijn is de meest gebruikte kleur neutraal-wit, deze kleur staat gelijk aan de kleurcode 840 en is een helderwitte kleur. Mocht u graag een daglicht kleur willen gebruiken, dan kunt u overwegen koud-wit (865) te gebruiken. Deze kleur is puur wit zonder gelige tint

De kosten voor magazijnverlichting is afhankelijk van de grootte van uw magazijn, hoewel het soort lamp uiteraard in verbruik kan schelen. Over het algemeen kiezen de meeste bedrijven voor TL licht.

Recent

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Waarom jij de beste prostaat vibrator in je collectie moet hebben

31/08/2023

Meer in deze categorie

Boost je CRM systeem: Zo doe je dat!

|
Algemeen, Financieel

Wat kan een bedrijfsanalist voor jou betekenen?

|
Financieel

Hoe blijf je je onderscheiden in de markt? 

|
Financieel

Wanneer moet ik kiezen voor een nieuwe baan?

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!