Waarvoor kunnen pallets worden gebruikt?

15/06/2019
|
88
pallet bed

In de laatste jaren is er binnen de inrichting van de woning een nieuwe trend. Het gebruik van pallets bij de inrichting van een woning is een stijlvolle toevoeging in de woning. Pallets worden niet meer alleen gebruikt voor het verplaatsen van grote groepen goederen. Tegenwoordig zijn stukken of zelfs hele pallets terug te vinden in de woonkamer als: bank, bijzettafel, stoel, klok en boekenkast. In de eetkamer zijn de pallets terug te vinden in de eettafel en wederom de stoelen. In slaapkamer ziet men pallethout terugkomen in het bed, de kapstok en het bureau.

Buiten de woning zet deze trend zich ook voort. De plantenbakken (in vele verschillende soorten en maten, denk hierbij aan bijvoorbeeld staand of hangend aan de muur), moestuintjes en schuttingen worden steeds vaker gemaakt van pallethout. Wie heel creatief is kan er zelfs een hangmat of familieschommel van maken.

pallet bed

Wat maakt dat pallets nu zo geschikt zijn voor al deze invullingen?

Voor deze vraag kunnen een aantal verklaringen worden gegeven:

Een eerste verklaring is dat men in de hele wereld bezig is met de planeet. Men probeert steeds meer om de effecten van klimaatverandering te beperken. Dit gebeurt via verschillende wegen. Een van deze wegen is via het verlengen van de levensduur van een product. Door een product bijvoorbeeld na gebruik opnieuw aan te bieden op een andere markt. Voor deze nieuwe markt vervuld het product een nieuwe functie. Voor de pallet geldt dat een pallet die in zijn eerste leven fungeerde als transportonderdeel bij een supermarkt, in een later leven gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een pallet bed of een plantenbak. Door het geven van een tweede leven bespaart men in dit voorbeeld een groot aantal bomen die niet hoeven te worden gekapt. In deze bomen bevinden zich insecten en dieren die hierdoor ook beschermd blijven. Door de koop van meubels die gemaakt zijn van pallethout draagt ook u een steentje bij aan onze planeet. U bespaart namelijk bomen die voor een nieuwe stoel zouden moeten worden gekapt.

Gerelateerd nieuws  Een unieke vloer? Ga voor marmer!

Woningtrend

Een tweede verklaring is de interieur trend van 2019 industrieel. Men wil af van de tierlantijntjes. Zeker in de vaak landelijk ingerichte huizen kiest men voor staal en hout. Men gaat terug naar de tijd van de industrie. De trend is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Door een overschot van de industriële panden daar, besloot men deze in te zetten voor woningen. Men heeft hier de industriële aspecten van de gebouwen behouden en aan de hand van deze aspecten de woning ingericht.

 

 

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

De magie van verlichting in de woonkamer

|
Wonen

De vele voordelen van sedum matten

|
Algemeen, Wonen

De beste manieren om geld te verdienen met je oude spullen

|
Algemeen, Wonen

Onmisbare decoratieve elementen voor in huis

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!