Wat er nou eigenlijk met jouw grofvuil gebeurt

09/03/2022
|
174
Grofvuil Ridderkerk

Heb je nou genoeg van die oude, versleten bank in je woonkamer? Dan wordt het tijd dat die deur uit gaat! Misschien kun je hem nog verkopen via Marktplaats bijvoorbeeld, maar eigenlijk wilt niemand meer een oude versleten bank. Je kunt hem op straat zetten voor de liefhebbers die hem graag gratis zouden willen overnemen, maar zelfs dat wordt hem waarschijnlijk niet! Natuurlijk ben ik niet hier om jouw bank ten schaamte te zetten, maar om jou te informeren wat er gebeurt als je besluit die bank naar het grofvuil te brengen. Want eigenlijk is dat best een verantwoordelijke keuze!

 

Waar gaat jou grofvuil heen?

Jouw oud meubelstuk gaat naar de grofvuilcontainer, maar wat is zijn lot daarna? Wanneer het  grofvuil verzameld wordt zoals bij grofvuil Ridderkerk, wordt het meubelstuk goed onderzocht naar de materialen. Het meubelstuk wordt (wanneer van toepassing) uit elkaar gehaald en de materialen die hergebruikt kunnen worden gaan naar een recyclefabriek(dit is natuurlijk heel goed voor het milieu!). De materialen die helaas niet hergebruikt kunnen worden gaan naar afvalenergiecentrale. Hier worden de materialen verbrand met energieterugwinning.

Gerelateerd nieuws  Onmisbare decoratieve elementen voor in huis

 

Het hergebruiken van grofvuil

Als je toch nog geen afscheid wilt nemen van je oude meubelstuk, kun je hem natuurlijk ook een nieuw leven geven! Het is niet moeilijk om van je oude nachtkastje bijvoorbeeld, het nieuwe pronkstuk van de slaapkamer te maken. Begin met het schuren van het nachtkastje, zodat je alle oude verf en vernis er goed af krijgt. Na deze stap, kun je het beste het nachtkastje even goed schoonmaken met wat lauw water. Zet het een nachtje te drogen, niet langer anders kan er schimmel ontstaan! Na het drogen, kun je beginnen met verven. Voordat je vernis eroverheen gaat doen, kun je nog details toevoegen zoals nieuwe hendeltjes op de lades van het kastje. Voor de laatste stap smeer je een laagje of 2 vernis eroverheen, en je nachtkastje is weer als nieuw!

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

|
Wonen

Hoe je als expat een woonruimte vind

|
Wonen

Een onvergetelijk huisfeest organiseren: zo doe je dat

|
Ontspanning, Wonen

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!