Wat er nou eigenlijk met jouw grofvuil gebeurt

09/03/2022
|
59
Grofvuil Ridderkerk

Heb je nou genoeg van die oude, versleten bank in je woonkamer? Dan wordt het tijd dat die deur uit gaat! Misschien kun je hem nog verkopen via Marktplaats bijvoorbeeld, maar eigenlijk wilt niemand meer een oude versleten bank. Je kunt hem op straat zetten voor de liefhebbers die hem graag gratis zouden willen overnemen, maar zelfs dat wordt hem waarschijnlijk niet! Natuurlijk ben ik niet hier om jouw bank ten schaamte te zetten, maar om jou te informeren wat er gebeurt als je besluit die bank naar het grofvuil te brengen. Want eigenlijk is dat best een verantwoordelijke keuze!

 

Waar gaat jou grofvuil heen?

Jouw oud meubelstuk gaat naar de grofvuilcontainer, maar wat is zijn lot daarna? Wanneer het  grofvuil verzameld wordt zoals bij grofvuil Ridderkerk, wordt het meubelstuk goed onderzocht naar de materialen. Het meubelstuk wordt (wanneer van toepassing) uit elkaar gehaald en de materialen die hergebruikt kunnen worden gaan naar een recyclefabriek(dit is natuurlijk heel goed voor het milieu!). De materialen die helaas niet hergebruikt kunnen worden gaan naar afvalenergiecentrale. Hier worden de materialen verbrand met energieterugwinning.

Gerelateerd nieuws  Zo vind je de beste rijschool in Teteringen

 

Het hergebruiken van grofvuil

Als je toch nog geen afscheid wilt nemen van je oude meubelstuk, kun je hem natuurlijk ook een nieuw leven geven! Het is niet moeilijk om van je oude nachtkastje bijvoorbeeld, het nieuwe pronkstuk van de slaapkamer te maken. Begin met het schuren van het nachtkastje, zodat je alle oude verf en vernis er goed af krijgt. Na deze stap, kun je het beste het nachtkastje even goed schoonmaken met wat lauw water. Zet het een nachtje te drogen, niet langer anders kan er schimmel ontstaan! Na het drogen, kun je beginnen met verven. Voordat je vernis eroverheen gaat doen, kun je nog details toevoegen zoals nieuwe hendeltjes op de lades van het kastje. Voor de laatste stap smeer je een laagje of 2 vernis eroverheen, en je nachtkastje is weer als nieuw!

Recent

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Waarom jij de beste prostaat vibrator in je collectie moet hebben

31/08/2023

Meer in deze categorie

De vele voordelen van sedum matten

|
Algemeen, Wonen

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

De beste manieren om geld te verdienen met je oude spullen

|
Algemeen, Wonen

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!