Wat is een subsidie precies?

12/07/2020
|
125
warmtepomp zonneboiler aanvragen

Je hebt vast wel eens gehoord van subsidies. Het is een begrip dat vaak terug komt wanneer het gaat over financiële zaken en kan ook van betekenis zijn voor jou. Maar wat is een subsidie nu precies?
Een subsidie is een tegemoetkoming van de overheid. Je krijgt dus geld van de overheid. Dat kan best prettig zijn, aangezien het normaal andersom gaat. De overheid geeft jou zo’n subsidie om bepaalde doelen te bereiken of bepaalde zaken te stimuleren. Vaak krijg je subsidies voor acties die te maken hebben met het milieu. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van zonnepanelen, het aanschaffen van een elektrische auto of in dit geval het vervangen van je cv-ketel.

warmtepomp zonneboiler aanvragen

Oude cv-ketel de deur uit

Nederland is al jaren bezig met het opschonen en verbeteren van ons milieu en dat is je vast niet ontgaan. Milieubewust denken wordt aangespoord en dat zie je ook terug in het volgende beleid. Ons land wilt in 2050 namelijk af zijn van de standaard cv-ketel en deze vervangen door een zonneboiler. Wanneer je dit doet, krijg je hier ook subsidie voor. Betekent dit dan dat je de zonneboiler helemaal gratis krijgt? Nee, dat is niet zo. Voor een zonneboiler kun je maximaal 2300 euro terugkrijgen, afhankelijk van het vermogen van de boiler. Dit komt neer op ongeveer 40% van het totale aanschafkosten. Je moet het zelf dus wel willen. Heb je de ketel eenmaal vervangen, kun je het geld deels terugvragen van de overheid. Hoe je dit doet lees je hier.

Gerelateerd nieuws  Het herinrichten van je woonkamer doet wonderen

Subsidie aanvragen doe je zo

Wanneer je subsidie zonneboiler gaat aanvragen kan dit binnen enkele minuten gepiept zijn. Op het internet kun je direct checken of en wanneer je subsidie kunt terugkrijgen. Vroeger moest dit nog allemaal met pen en papier en duurde het vrij lang. Met alle technologie van tegenwoordig weet je binnen 2 minuten wat je moet weten. Het maakt ook geen verschil of je de subsidie zakelijk of als particulier aanvraagt. Mocht het niet lukken kun je het aanvragen van de subsidie ook laten uitbesteden aan een andere partij.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

|
Wonen

Hoe je als expat een woonruimte vind

|
Wonen

Een onvergetelijk huisfeest organiseren: zo doe je dat

|
Ontspanning, Wonen

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!