Wat is een subsidie precies?

12/07/2020
|
72
warmtepomp zonneboiler aanvragen

Je hebt vast wel eens gehoord van subsidies. Het is een begrip dat vaak terug komt wanneer het gaat over financiële zaken en kan ook van betekenis zijn voor jou. Maar wat is een subsidie nu precies?
Een subsidie is een tegemoetkoming van de overheid. Je krijgt dus geld van de overheid. Dat kan best prettig zijn, aangezien het normaal andersom gaat. De overheid geeft jou zo’n subsidie om bepaalde doelen te bereiken of bepaalde zaken te stimuleren. Vaak krijg je subsidies voor acties die te maken hebben met het milieu. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van zonnepanelen, het aanschaffen van een elektrische auto of in dit geval het vervangen van je cv-ketel.

warmtepomp zonneboiler aanvragen

Oude cv-ketel de deur uit

Nederland is al jaren bezig met het opschonen en verbeteren van ons milieu en dat is je vast niet ontgaan. Milieubewust denken wordt aangespoord en dat zie je ook terug in het volgende beleid. Ons land wilt in 2050 namelijk af zijn van de standaard cv-ketel en deze vervangen door een zonneboiler. Wanneer je dit doet, krijg je hier ook subsidie voor. Betekent dit dan dat je de zonneboiler helemaal gratis krijgt? Nee, dat is niet zo. Voor een zonneboiler kun je maximaal 2300 euro terugkrijgen, afhankelijk van het vermogen van de boiler. Dit komt neer op ongeveer 40% van het totale aanschafkosten. Je moet het zelf dus wel willen. Heb je de ketel eenmaal vervangen, kun je het geld deels terugvragen van de overheid. Hoe je dit doet lees je hier.

Gerelateerd nieuws  Tijd voor wat gezelligheid

Subsidie aanvragen doe je zo

Wanneer je subsidie zonneboiler gaat aanvragen kan dit binnen enkele minuten gepiept zijn. Op het internet kun je direct checken of en wanneer je subsidie kunt terugkrijgen. Vroeger moest dit nog allemaal met pen en papier en duurde het vrij lang. Met alle technologie van tegenwoordig weet je binnen 2 minuten wat je moet weten. Het maakt ook geen verschil of je de subsidie zakelijk of als particulier aanvraagt. Mocht het niet lukken kun je het aanvragen van de subsidie ook laten uitbesteden aan een andere partij.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

De magie van verlichting in de woonkamer

|
Wonen

De vele voordelen van sedum matten

|
Algemeen, Wonen

De beste manieren om geld te verdienen met je oude spullen

|
Algemeen, Wonen

Onmisbare decoratieve elementen voor in huis

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!