Wat is Hatha-yoga?

24/03/2021
|
134
yoga handdoek

Misschien heeft u er wel eens van gehoord: hatha-yoga. Als men over yoga praat weten ze vaak niet dat we in het specifiek over hatha-yoga praat. Yoga kent verschillende soorten. Yoga is ontstaan als Indische filosofie. Hierbij leer je omgaan met je geest, je gevoel en je lichaam onder beheersing houden. In de klassieke filosofie wordt yoga ook vanuit religieuze doeleinden gedaan. Op deze manier probeert men een vereniging met god te bereiken. De vorm van yoga die wij toepassen hanteert vooral asana’s (lichaamshoudingen) en pranayama’s (ademhalingstechnieken). Deze lichaamshoudingen zijn bij hatha-yoga statisch, dus je beweegt je niet tijdens deze lichaamshouding, maar houd deze houding aan. Voor ons is yoga vooral een ontspanningsoefening. Echter is ook gebleken dat deze vorm van yoga positieve effecten heeft op je gezondheid. Door de pranayama’s stimuleer je het autonome zenuwstelsel om meer in balans te komen. Je kan dit zelf merken door verminderde stres gerelateerde klachten te ervaren. Hatha-yoga is eigenlijk de basis van raja-yoga. Raja-yoga is de yoga van de naar binnen gerichte concentratie. Andere fysieke yoga vormen zijn vaak intensiever en vragen daarom ook meer kracht van je.

 

Welke attributen heb je nodig voor hatha-yoga?

We hebben de meest gebruikte yoga accessoires onderzocht en op een rijtje gezet. Per accessoire wordt ook kort toegelicht waarvoor ze dienen. Elke accessoire is geheel optioneel. We raden aan om accessoires bij de yoga school uit te proberen voor het aanschaffen. Op deze manier kun je kijken welke attribuut jou het meeste ondersteunt en helpt.

Gerelateerd nieuws  Hoe je ontsnapt aan de gezinsdrukte!

– Yoga mat
De meest gebruikte accessoire. Een yoga mat komt in verschillende stoffen, maten, en diktes.

– Yoga tas
Wanneer je een yoga mat hebt is een speciale tas voor deze mat zeer aan te raden. Normale sporttassen zijn vaak te klein. Dit komt doordat yoga matten erg breed zijn.

– Antislip handdoek
Deze kun je op je mat leggen zodat je niet wegglijd als je gezweet hebt. Dit is vooral een toevoeging op het moment dat je geen antislip mat hebt aangeschaft. Buiten antislip kun je ook een normale yoga handdoek aanschaffen.

– Yoga sokken
Deze sokken scheiden je tenen en geven meer grip op elke oppervlakte. Dit is zoals al eerder gezegd optioneel. Niet iedereen vindt dit prettig.

– Yoga oogkussen
Een yogales eindigt in savasana. Dit is een liggende houding voor totale ontspanning. Hierbij is een oogmasker erg prettig. Door het gewicht op je ogen kun je je beter afsluiten van je omgeving.

yoga handdoek

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

5 Handige borduurtips

|
Ontspanning

Bloemen tekenkunst: een uitdrukking van natuurlijke pracht

|
Ontspanning

Een onvergetelijk huisfeest organiseren: zo doe je dat

|
Ontspanning, Wonen

Hoe kies je de beste skistokken voor je?

|
Ontspanning
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!