Wat je wil weten over employer branding strategie

02/10/2022
|
218

Er bestaan veel strategieën voor het werven van personeel, maar leveren deze allemaal het gewenste resultaat op? Tegenwoordig niet meer. De mensen die nu gaan werken willen een goede balans tussen werk en privé hebben en willen bovendien dat de werkgever aantrekkelijk is. Hoe zorg je daarvoor als bedrijf? Dat doe je met de employer branding strategie. Dit is een strategie die je gebruikt om je bedrijf of merk aantrekkelijk neer te zetten voor potentiële werknemers. Goede employer branding kan je namelijk een gigantisch concurrentievoordeel opleveren. Maar hoe helpt employer branding je bedrijf dan precies?

 

Doelen

De employer branding strategie dient twee doelen. De externe, naar buiten gerichte doelen en de interne, naar binnen gerichte doelen. Beide doelen moeten gelijkwaardig zijn omdat een bedrijf een goede indruk naar de buitenwereld kan sturen als alles intern goed verloopt. Heb je het specifiek over de externe doelen? Dan richt je je hier op het werven van nieuwe medewerkers. Externe doelen worden altijd ontwikkeld met als doelgroep potentiële nieuwe werknemers. Heb je het specifiek over interne doelen? Dan richt je je hier op mensen die je al in dienst hebt. Je moet de medewerkerstevredenheid hoog houden.

Gerelateerd nieuws  Belasting voordeel bij aankoop zilver

 

Functie

Maar wat is precies de functie van die strategie? Dat is simpel. De strategie bepaalt de uitstraling van je employer brand. Dus hoe wordt het bedrijf door het huidige personeel gezien? Hoe wordt het bedrijf door potentiële werknemers gezien? De employer branding strategie moet de kernwaarden van je bedrijf op transparante wijze communiceren aan bestaande werknemers, maar ook aan mensen die je hoopt te werven.

 

Stappen

Wil je de strategie toepassen? Dan kun je dat doen door een aantal stappen te doorlopen. Zo maak je je eigen employer branding strategie. De eerste stap is door te kijken naar je werkgeversmerk op dit moment. Dit doe je als werkgever, maar ook als werknemers. Breng dit in kaart door middel van bijvoorbeeld een SWOT-analyse. Vervolgens in een volgende stap ga je kijken naar de concurrentie, maar ook naar de trends en ontwikkelingen. Gebruik deze input en zet ze weer in een SWOT-analyse. Vervolgens ga je je eigen verhaal formuleren. Welk verhaal heeft jouw organisatie te vertellen? Hierna ga je de strategie bepalen en zorgen dat alle werknemers je merk kennen en dragen binnen de organisatie.

employer branding strategie

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!