Wel of geen toekomst voor robots?

11/08/2019
|
212
robot hand

Als het gaat over robots in een werkomgeving zijn de meningen verdeeld. De een is er fan van terwijl de ander er niks van moet hebben. Robots worden vaak gezien als een aansporing tot verandering, waardoor werknemers worden ontslagen. De opkomst en introductie van nieuwe technologieën gaat vaak gepaard met angst vanwege een gebrek aan kennis over de toekomst of hoe de technologie zich zal ontwikkelen en zich zal aanpassen aan de huidige levensvorm. De angst voor het onbekende is een universele en volledig begrijpelijke menselijke eigenschap.

Laat je helpen

Een tip: zie robots niet als vervangers van werknemers. Je moet ze juist zijn als extra hulp. Een soort persoonlijke assistent. Hoewel kunstmatige intelligentie grote vooruitgang heeft geboekt, is er nog een lange weg te gaan voordat robots volledig autonoom kunnen draaien en kunnen nadenken over het opzetten of uitvoeren van taken, waarbij ook rekening wordt gehouden met eventuele subtiele veranderingen die kunnen optreden tijdens de uitvoering van de taak. Enige vorm van programmeren is altijd vereist. De robot weet niet precies wat het moet doen of hoe het moet presteren.

Gerelateerd nieuws  Jouw rijbewijs halen in omgeving Delft

Aanvankelijk werd de robot hand geïntroduceerd in de productieomgeving om het automatiseringsproces te versnellen en de operationele efficiëntie te verhogen. Ze zijn ontworpen om saaie repetitieve taken uit te voeren, zodat mensen hun intuïtie en / of wijsheid kunnen gebruiken om taken uit te voeren. De robot kan ook zware voorwerpen tillen, waarbij mensen verwondingen kunnen oplopen.

robot hand

Net als een collega

Een collaboratieve robot is er niet voor gemaakt om al het werk zelf te doen. Ze dienen juist als assistentie voor bestaande werknemers. Dit is vooral waardevol in industriële omgevingen waar productie van kleine series wordt gecombineerd met een groot aantal verschillende onderdelen.

Automatisering is een belangrijk aspect van de moderne industriële omgeving, zoals de ontwikkeling van het concept Industrie 4.0: automatisering op de werkvloer, ook wel de vierde industriële revolutie genoemd. Samenwerkende robots zijn niet de ergste nachtmerrie. Het zijn hulpmiddelen die mensen helpen robots te maken die het beter kunnen, terwijl ze de druk en verveling van het onvermijdelijke repetitieve werk in de productielijn wegnemen of anderen helpen het meeste uit hun dagelijkse activiteiten te halen.

Recent

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Hoe combineer je een flare broek op kantoor?

15/03/2024

Meer in deze categorie

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

|
Diensten

Begin je eigen webshop

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!