Het leven staat al een jaar lang in het teken van COVID-19. Veel mensen zijn hun baan hierdoor kwijt geraakt. Dit is erg vervelend omdat de rekeningen binnen blijven komen. COVID-19 heeft ons in veel opzichten beperkt. Veel openbare ruimtes zijn gesloten door de corona situatie. Daarnaast treft COVID-19 veel mensen waardoor er meer sterfgevallen zijn. Het is voor iedereen een zwaar jaar geweest. Helaas zitten we nog in de huidige pandemie en is de werkgelegenheid ook erg afgezwakt. Wanneer meer openbare gebouwen open mogen zullen de vacatures ook volgen. Dit kan echter nog wel tot de zomer duren voordat alles weer open mag. Ben jij je baan ook verloren door corona en nog op zoek naar baantjes die niet wegvallen? Lees dan snel verder!

 

Corona baantjes

Verschillende sectoren zijn volledig weggevallen door corona. Denk hierbij aan de evenementen organisatie. De horeca branche is ook erg beperkt door de sluiting van cafés, restaurants, terrassen en hotels. Wanneer je dus even lekker uit eten zou willen ben je verplicht om het eten af te halen en thuis op te warmen. Ik hoor je nu al denken: ‘welke banen blijven er nog over?’. Het antwoord is gelukkig breder dan je denkt. Er zijn namelijk verschillende beroepen die ook tijdens corona door kunnen gaan. Werken in een supermarkt of apotheek bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om thuis te werken. Denk aan bijvoorbeeld werken voor de klantenservice postnl, callcenter werkzaamheden of marketing werkzaamheden. Veel werk dat via de laptop verricht kan worden kan dus vanuit huis gedaan worden. Zo verdient u geld terwijl u thuis zit in tegenstelling tot thuis zitten en niks doen. Wil je echt graag de deur uit en bewegen tijdens het werken? Dan is een krantenwijk misschien iets voor jou!

 

Een goed cv is het halve werk

Wat ook erg belangrijk is, is dat je je CV zo mooi en duidelijk mogelijk maakt. Door een CV te hebben die eruit springt zullen bedrijven sneller geneigd zijn om jou op gesprek te laten komen. Een Cv kun je gemakkelijk maken via Word of online diensten. Op word staan verschillende templates waar je uit kunt kiezen.

 

klantenservice postnl