Werken in de zorg? 3 tips!

25/05/2022
|
229
werken in de zorg

Heb jij een hart voor mensen en ben jij een erg zorgzaam persoon? Dan ga je waarschijnlijk ook werken in de zorg als begeleider, verpleegster of misschien zelfs dokter. Voordat je aan de slag gaat heb je vast al een uitgebreide opleiding achter de rug en dat is niet voor niets. Als je werkt in de zorg dan draag je namelijk veel verantwoordelijkheid met je mee. Het is immers je taak om je patiënten zo goed mogelijk te verzorgen. Voordat je aan de slag gaat zijn er een aantal tips die je mee kunt nemen naar je nieuwe baan in de zorg.

1. Bereid je voor op lange diensten

In de zorg is geen dag hetzelfde en dat betekent dat het wel eens voor kan komen dat je plotseling langer moet blijven. Flexibiliteit is dus erg belangrijk, vooral als je carrière wilt gaan maken in de zorg. Om de lange diensten zo comfortabel mogelijk te maken is het belangrijk om hier mentaal op voorbereid te zijn, maar ook fysiek. Je bent de hele dag aan het lopen, dus goede schoenen zijn belangrijk. Vraag van te voren welke schoenen jij mag dragen en informeer eventueel ook bij toekomstige collega’s. Zo kun je van te voren al een aantal opties passen en wellicht al inlopen, dit scheelt veel ellende de eerste weken van je nieuwe baan in de zorg.

Gerelateerd nieuws  De leukste creatieve activiteiten om samen met je kinderen te doen

werken in de zorg

2. Behoud een leven buiten je werk

Het is gemakkelijk om jezelf te verliezen in je baan. Dit kan even heel goed zijn voor je carrière, maar kan je ook in een burn-out brengen. Let er dus op dat je jouw leven buiten het werk behoud, het kan soms lastig zijn en het vergt zeker de nodige flexibiliteit.

3. Kies een mentor

Vaak krijg je op je eerste werkdag iemand aangewezen die jou de kneepjes van het vak kan leren, maar het kan ook zijn dat je zelf iemand uitkiest. Het is belangrijk om je vragen te kunnen stellen aan iemand en iemand te leren kennen die je alles kan uitleggen. Investeer dus tijd en moeite in een goede relatie met een mentor. Bekijk hoe de mentor communiceert en probeer dit ook eens buiten werktijd te initiëren! Vraag deze persoon voor een kop koffie, bijvoorbeeld.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!