Veel mensen weten niet wat het inhoudt, witgoed. Nu is witgoed een term die wordt gebruikt om elektrische klein- en groot huishoudelijke apparatuur aan te duiden. Hierbij horen ook de apparaten bij die wij gebruiken om schoon te maken in huis. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigers in alle soorten en maten, wasmachines, droogrekken ect. Als deze apparaten kapot zijn is het niet de bedoeling dat die worden weggegooid bij het restafval. Deze moeten weggebracht worden naar de stort, een voorbeeld hiervan is witgoed Heerlen. Hier worden deze apparaten opgevangen en gebracht naar een punt waar ze worden gerecycled.

 

Wat is recyclen?

Recycling is het opnieuw gebruiken van materialen. Dit is wel iets anders dan hergebruik, waarbij het product opnieuw wordt gebruikt. Bij recycling wordt het product verwerkt, zodat er iets nieuws van gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld door oude telefoons in te leveren. Grondstoffen die vaak worden gebruikt zijn glas, plastic en papier. Doordat het milieu veel vervuild wordt door deze grondstoffen is het heel erg belangrijk dat wij thuis meehelpen met recycling. Nu zijn wel al een aantal jaren bezig met het scheiden van onze producten. Wij moeten het plastic sorteren, papier wegbrengen naar de papier stort, groeten en fruit weggooien bij de GFT en wij moeten ook het glas wegbrengen naar de goede plek.

 

Milieuvervuiling

We merken het allemaal dat de natuur aan het veranderen is. Het gaat namelijk ook niet goed met het milieu. De temperatuur is elk jaar wee een beetje aan het stijgen en het zeeniveau stijgt dan ook. Het zeeniveau stijgt doordat het ijs op de noordpool smelt door de hoge temperaturen. Nu kan Nederland goed om gaan met de stijging van het zeeniveau, maar er zal ooit ene keer komen dat Nederland gaat overstromen. Hier moeten wij dus een stokje voor gaan steken! Wat kunnen wij hieraan doen? Minder autorijden, goed de producten scheiden en vooral niet te veel reizen met het vliegtuig. Gelukkig is de wereld hier al goed mee bezig. Hopelijk zal dit resultaat gaan opleveren in de toekomst!

Lees ook:  Wat kun je het beste een man cadeau geven?

Witgoed Heerlen