Zelf maken: compleet tapas menu

28/11/2021
|
177
tapas hapjes maken

Niets is zo makkelijk als tapas hapjes maken voor een feestje of verjaardag. Het zijn fijne, kleine porties en je kunt enorm variëren. Voor iedereen zit er wel iets bij wat hij lust. Als inspiratie zetten we een paar suggesties op een rijtje.

Koude tapas hapjes maken

Het is altijd goed om een paar koude tapas hapjes te maken die je al van tevoren kunt maken. Doe het op een leuk bord en serveren maar! Je kunt deze stap simpel houden door stukjes kaas, worst en snoepgroentes in stukjes te snijden. Natuurlijk horen daar een paar dipsausjes bij. Ook kun je de kaas en worst opdienen met een zilveruitje of augurk erbij.

Net zo eenvoudig is het maken van verschillende wraps, met bijvoorbeeld roomkaas, kipfilet of zalm. Met een blaadje sla ziet het er meteen al chiquer uit. Als laatste doen gehaktballetjes het natuurlijk ook altijd goed.

Warme tapas hapjes

Er horen ook een paar warme tapas hapjes op een feestelijk menu. Ook hierbij kun je het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. ‘Tapas’ zijn gewoon kleine gerechtjes dus daar vallen ook bitterballen en mini-frikadelletjes onder. Eet je tapas echt als diner, dan kun je wat meer uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan gehaktballetjes in saté of tomatensaus en kleine bakjes met zoete aardappelfrietjes of mini-pizza’s.

Gerelateerd nieuws  Waardeer je rolluiken, ze verdienen het

Ook met snacks kun je wat meer uitpakken: ga voor garnalenkroketjes in plaats van de gewone bitterbal al is daar ook helemaal niks mis mee. In sommige supermarkten zijn ook mini- hamburgertjes en broodjes te vinden, ideaal voor een tapas avondje.

tapas hapjes maken

Tapas toetjes

Voor de zoetekauwen onder ons voegen we nog een extra gang toe: mini-toetjes. Deze worden vaak overgeslagen, maar zijn net zo lekker. Denk bijvoorbeeld aan fruit en kleine bakjes met enkele poffertjes. Een lekkere combinatie van zoet en hartig zijn dadels met kruidenroomkaas. Je kunt ook zelf rocky road chocolade maken met nootjes en stukjes marshmallow. Andere toetjes kun je in kleine vorm opdienen zoals ijs en chocolademousse. Ook brownies zijn ideaal als tapashapje omdat je deze in kleine blokjes kunt opdienen. Dan is het ook niet erg om gewoon vier keer een stukje te nemen…

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De toekomst van online marketing

|
Diensten

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

|
Diensten

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!