5 Redenen waarom jij een kat zou moeten hebben

18/09/2022
|
392
kat

De lieve blik en de schattige pootjes zijn doorgaans al genoeg om de gemiddelde persoon helemaal verliefd op ze te laten worden, we hebben het natuurlijk over de kat. Deze vierpoot die eindeloos veel liefde kan geven is naar onze mening het ideale huisdier. Hieronder een paar redenen waarom jij een kat zou moeten hebben!

Wanneer nodig kan je ze alleen laten

Veel huisdieren kan je simpelweg niet alleen thuis laten, bij katten is dit niet het geval. Wanneer jij erop uit wilt gaan met vrienden wil je geen kopzorgen hebben over je huisdier. Zolang de kat eten, drinken en wat speeltjes heeft zal deze lieverd zich helemaal vermaken. Kijk wel uit dat je geen breekbare spullen op de rand van je aanrecht heb staan, katten hebben een handje om deze ‘per ongeluk’ om te gooien.

Ze houden muizen buiten de deur

Voor de meeste katten is deze cliché helemaal waar. Ze jagen simpelweg graag, het zit in hun DNA. Zo is er ook onderzocht naar waarom katten soms thuis komen en een dode muis voor je neer leggen. Er wordt gedacht dat katten mensen zien als ‘onhandige jagers’. Dusdanig proberen ze voor de mens eten te vangen. Kijk wel uit, een kat kan een muis vangen maar zal geen plaag tegenhouden. Wanneer je echt te veel ongedierte hebt bel dan de ongediertebestrijding.

Gerelateerd nieuws  Voordelen van een opbouwzwembad in de tuin

Een kat hebben zonder voor minder ziekte

Onderzoek heeft uitgewezen dat het hebben van een kat substantieel je kans op een hart-gerelateerde ziekte verlaagd. Daarnaast werkt een kat hebben ook stress verlagend. De lagere niveaus van stress zorgen direct voor de lagere kans op hartziekten. Deze kans wordt verlaagd tot wel 30%.

Je voelt je minder alleen

Het voordeel van een huisdier hebben is dat je, wanneer je bijvoorbeeld alleen woont, minder snel eenzaam zal voelen. Dit klinkt als een open deur in trappen, maar onderzoek wees uit dat de affectie van een kat eenzelfde gevoel kan opwekken als op de bank liggen met een partner. Het verschil is dat je bij je kat altijd kan kiezen wat op staat wanneer je tv kijkt!

Een kat zorgt voor een lach op je gezicht

Katten zijn van nature brokkenpiloten. Hoewel ze altijd op hun pootjes landen kunnen katten hilarisch zijn in hun acties. Of het nou via een van hun aparte gewoontes is of een van de vele klungelige acties die ze uitvoeren. Een kat zorgt simpelweg er voor dat je soms écht hard moet lachen.

Heb je nog meer tips nodig over welk huisdier je wilt? Wij hebben een blog geschreven voor mensen die advies nodig hebben tijdens hun zoektocht naar een huisdier.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

Een weekendje Maastricht in de zomer!

|
Ontspanning

Ontdek de veelzijdigheid van Maastricht

|
Ontspanning

Huishoudelijke klusjes: niet zo moeilijk als het lijkt

|
Wonen

Upgrade je keuken: trends die geen verbouwing vereisen

|
Interieur, Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!