Een letselschade advocaat
Je hebt letselschade opgelopen door iemand anders. Misschien was je wel betrokken bij een verkeersongeval, werd je gebeten door een hond of raakte je gewond nadat het stuur van je fiets afbrak. In al deze gevallen kun je de letselschade op de veroorzaker verhalen. Een letselschade advocaat in Rotterdam of ergens anders in Nederland kan je hiermee helpen. Ze hebben antwoord op vragen als hoe het zit met de aansprakelijkheid van het ongeval of de vraag of je recht hebt op een schadevergoeding. Ook hebben ze vaak een antwoorden op andere vragen die in je opkomen rondom letselschade.
Soorten
Wanneer je letselschade hebt dan heb je twee soorten. De advocaat kijkt ook met jou naar deze twee soorten. Je hebt de materiële schade en je hebt de immateriële schade. De materiële schade wil zeggen dat de schade in geld waarneembaar is. Dit zijn kosten die je na het ongeval moet maken voor bijvoorbeeld medische hulp. De immateriële schade wil zeggen dat het een emotionele vergoeding is. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Je krijgt dit omdat je pijn hebt gehad, je gederfde levensvreugde hebt of omdat je hinder en ongemak hebt gehad.
Advocaat
Maar wat doet de letselschade advocaat in Rotterdam of ergens anders in Nederland nu precies? Een letselschade advocaat wordt ingezet in de gevallen dat een gang naar de rechter nodig is. In de meeste gevallen wordt er een overeenkomst gevonden met de tegenpartij, zonder dat er een rechter voor nodig is. Dit betekent dat je zaak een minder lange looptijd heeft en geen financieel risico voor je heeft. Let wel op want de kosten voor een letselschade advocaat kunnen erg goog zijn.
Inschakelen
De advocaat kun je ten alle tijden inschakelen na een ongeval. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Dat is op kantoor, maar het kan ook bij jou thuis zijn. Dan is het natuurlijk een voordeel om met een lokaal advocatenkantoor in zee te gaan, maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Tijdens het gesprek wordt er gekeken naar de haalbaarheid van de zaak en wordt er meer gezegd over de vervolgstappen die genomen worden. Ook wordt er gekeken naar de aansprakelijkstelling van de andere partij. Er wordt ook gekeken naar de schadeposten en voor welke vergoeding je in aanmerking komt. De communicatie met de verzekering loopt via de advocaat, zo heb je er zelf geen omkijken naar. Dit gaat wel altijd in overleg.