Afvallen met een voedingsschema: welke kan je het beste gebruiken?

12/07/2021
|
86
voedingsschema

Je wilt afvallen, maar je weet niet waar je moet beginnen? Dit is een probleem waar veel mensen mee zitten. Het beste antwoord dat je hierop zou kunnen geven, is om goed te letten op je voeding en goed te bewegen. Nu is dit laatste redelijk vanzelfsprekend, maar hoe let je op je voeding. De eerste stap hierin is het opstellen van een voedingsschema. Hierin noteer je wat je wél en niet mag hebben. Wil je zelf ook een schema in elkaar zetten? Lees dan vooral verder!

Schrap de lege calorieën

Het belangrijkste stap in het volgen van een gezond dieet, is het verwijderen van de ongezonde dingen. Hier vallen voornamelijk de producten met veel lege calorieën onder. Deze producten leveren wel calorieën, maar geen waardevolle vitamines, vezels en mineralen, die juist belangrijk zijn voor een gezond lichaam. Om deze reden worden dit ook wel lege calorieën genoemd. Hierbij moet je denken aan levensmiddelen als snoep, koek, snacks en frisdranken. Deze middelen kunnen zorgen voor een korte energieboost, maar slaan deze energie dan vervolgens weer op in de vorm van vet. Dit past dus niet in een gezond voedingsschema.

Andere ongezonde producten

Veel mensen weten dat de bovenstaande producten slecht zijn voor een gezond lichaam. Toch zijn ze voor velen moeilijk weg te denken omdat ze zo lekker zijn. Maar naast deze producten zijn er ook levensmiddelen waarvan de meesten niet weten dat ze ongezond zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de niet-volkoren varianten van pasta, witte rijst, brood en tussendoortjes op basis van tarwe. Daarnaast past suiker ook niet in een gezond voedingsschema, waardoor je goed moet nadenken of je die melkkoeken en fruitbiscuits wel kan nemen.

Gerelateerd nieuws  Advies nodig tijdens zoektocht naar een huisdier?

Gezonde voedingsstoffen

Nu je weet wat je niet kan eten, vraag je je waarschijnlijk af: wat is dan wel gezond? Gelukkig zijn er naast deze producten ook nog vele andere levensmiddelen die de juiste voedingsstoffen bevatten. Zo zijn er eiwitrijke producten, zoals kaas, vis, vlees, eieren, kwark en peulvruchten. Eiwitten zijn veruit de belangrijkste stoffen die je lichaam nodig heeft, maar geen extra energie opslaan. Naast eiwitten zijn ook plantaardige vezels heel belangrijk. Beide stoffen zorgen voor een verzadigd gevoel na het eten, waardoor je minde snel honger krijgt. Om vezels binnen te krijgen, moet je kijken naar volkoren graanproducten, groenten, fruit, peulvruchten, noten en aardappelen.

 

voedingsschema

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid

Hoe ga je om met de boosheid van je kind?

|
Gezondheid

Tips voor een betere nachtrust

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!