Wat houdt een waterdieet in?

16/02/2021
|
85
Waterdieet

Het waterdieet is een crash dieet. Als je een waterdieet volgt, val je binnen een korte tijd heel snel af. Het dieet wordt steeds bekender, maar er zitten ook nadelen aan vast. Er is ook een Britse vrouw in 2008 overleden aan de gevolgen van het waterdieet. Het is aan te raden om eerst wat onderzoek te doen voordat je begint met het dieet of er naar te vragen bij je huisarts of diëtiste.

3 kilo afvallen per week met behulp van het waterdieet

Wat we al eerder zeiden, het waterdieet is een crashdieet en dit staat gelijk aan ongeveer 3 kilo afvallen per week. Maar helaas zijn dit ongezonde aantallen. In een week tijd 7 kilo afvallen heeft heel veel gevolgen voor je lichaam. Dit is niet meer gezond. Water is super gezond en het is ook goed om elke dag veel (8 glazen) water te drinken. Echter als je alleen maar water drinkt, dan mist je lichaam veel belangrijke stoffen. Zoals mineralen, vitaminen, vezels en ijzers. Dit zorgt ervoor dat je een lagere weerstand krijgt, vatbaarder wordt voor ziektes en een moe gevoel krijgt. Je mist ook veel suiker wat ervoor kan zorgen dat je depressie wordt en minder energie hebt.

Gerelateerd nieuws  Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

Soorten waterdieet

Er zijn verschillende soorten waterdieet. Sommige website zeggen dat je alleen maar water mag drinken, maar niet meer dan 5 liter per dag. Anderen zeggen dat je tijdens het avondeten ook een andere soort drank mag drinken zolang het maar suikervrij is. Ook geven sommige websites aan dat je moet lunchen met water en bij sommigen mag je thee en koffie drinken en bij anderen weer niet. Omdat er voorzichtig omgegaan moet worden met een waterdieet, is het belangrijk om dit onderwerp met je huisarts of je diëtiste te bespreken. Zij kunnen jou raad geven over het toepassen van dit dieet.

Water en gezond eten

Een van de beste dingen is om elke dag veel water te drinken en geen drank te drinken wat veel suikers bevat. Daarnaast is het belangrijk om gezond te eten en elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Drink in ieder geval niet meer dan 3 liter per dag tijdens je waterdieet. Meer water drinken heeft gewoon geen zin en op den duur brengt het nadelen met zich mee voor je gezondheid.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid

Hoe ga je om met de boosheid van je kind?

|
Gezondheid

Tips voor een betere nachtrust

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!