Albert Heijn en Jumbo nog altijd in strijd

07/10/2020
|
197

Anno 2020 kun je niet meer om grote supermarkten als Albert Heijn en Jumbo heen. De 2 supermarktketens vechten al jaren uit wie nu de grootste supermarkt van Nederland gaat worden en wie het grootste marktaandeel krijgt. Ook claimen deze grote supermarktketens de goedkoopste van Nederland te zijn, maar is dat wel helemaal waar? Eigenlijk verschillen ze geen haar van andere supermarkten als Dirk of Jan Linders. Iedere supermarkt in Nederland is op eenzelfde manier ingedeeld. Dit zijn speciale manieren om een zo hoog mogelijke winst te generen of om bestaande klanten zo tevreden mogelijk te houden. Er wordt gevarieerd tussen dure- en goedkope producten.

 

Dure producten extra in het zicht gelegd

Supermarkten als deze gebruiken van slimme trucjes om meer winst te maken. Deze trucjes worden zo subtiel gebruikt dat het overgrote deel van de klanten en bezoekers het nog niet eens in de gaten heeft. Een bekende truc is het expres plaatsen van dure en bekende merken op ooghoogte. Loop maar eens door de gang van de frisdranken. Je zult merken dat je oog meteen valt op merken als Coca-Cola en Pepsi. Bij de snoepafdeling trekken de bekende verpakkingen van Mars, Snickers en Twix direct de aandacht. Vaak liggen de goedkope producten helemaal onderin. De supermarkt heeft het liefst dat je deze merken overslaat en daarom worden ze als het waren verstopt en uit het zicht gehouden. Dit heeft allemaal met psychologisch effect te maken. Het is bewezen dat wanneer je op zoek bent naar een bepaald product je het merk koop dat je als eerste ziet, ondanks het prijsverschil.

Gerelateerd nieuws  Een letselschade advocaat

goedkope producten

 

Niks mis met de aanschaf van goedkope producten

Kom je zelf geregeld in een van deze supermarkten koop je ongetwijfeld wel eens iets van een B-merk. Hier is absoluut niets mis mee! Waarom zou je meer betalen voor een product als een van deze goedkope producten minstens net zo goed is? Je denkt misschien niet meteen aan het kopen van deze goedkope producten omdat je ze niet op de televisie ziet of omdat je ze niet meteen in de schappen ziet liggen, maar er is niks mis mee om deze producten te kopen.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

|
Diensten

Begin je eigen webshop

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!