Bang om te bevallen? Niet meer met deze tips!

15/07/2021
|
238

Het is helemaal niet gek om angst te voelen voor de bevalling. Het is namelijk ook niet niks wat er gaat gebeuren. Je hebt zeker wel in je achterhoofd dat je lichaam ervoor gemaakt is en dat er dagelijks duizenden succesvolle geboortes plaatsvinden. Toch heb je het gevoel dat het bij jou anders gaat zijn. Gevoelens doordat je niet weet wat je kunt verwachten of omdat je horror verhalen van andere hoort. Wij helpen je bij het overwinnen van je angst!

 

Praat over je angst

Een van de beste dingen die je kunt doen is praten over wat je allemaal dwars zit. Of dat nu si met een vriend, vriendinnen, je moeder of een verloskundige. Verloskundige hebben al heel veel bevallingen meegemaakt en kunnen je daarom precies vertellen hoe zij erover denken. Kortom, het is belangrijk dat je leert om de angst voor je bevalling te erkennen. Veel vrouwen doen dit niet omdat ze bang zijn dat andere hen een angsthaas vinden, maar niets is minder waar! Juist durven praten is heel dapper.

 

Maak een geboorteplan

Een geboorteplan is een plan waarin je exact noteert wat jouw wensen zijn voor de bevalling. Denk bijvoorbeeld aan dat jij graag in bad zou willen bevallen, omdat je dan voor jouw gevoel de weeën beter zou kunnen opvangen. Let er wel op dat je dit een ruime tijd van tevoren moet overleggen met je verloskundige. Heb jij een wens die niet vaak wordt uitgevoerd, dan heeft het ziekenhuis alle tijd om iemand te vinden die hierin gespecialiseerd is om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Gerelateerd nieuws  Was hilft beim Burnout?

 

Leerzame zwangerschaps cursus

Er zijn héél veel verschillende soorten zwangerschaps cursussen. Het is aan jou om een zwangerschaps cursus te vinden die perfect past bij jou en jouw wensen. Natuurlijk moet het dicht in de buurt van je huis liggen, of combineer het met een romantische vakantie met je lover. Een aantal onderdelen komen in vrijwel elke zwangerschaps cursus wel aan bod, zoals bijvoorbeeld een pufcursus. Daarbij leer je in welk tempo je het beste kunt ademhalen. Ook wordt er uitgelegd in welke standen je allemaal zou kunnen bevallen, zodat je weet waar je uit zou kunnen kiezen.

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Tips om alcoholgebruik te verminderen

|
Gezondheid

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!