Geen kalkaanslag meer in leidingen en kranen: het belang van waterontharders

03/10/2023
|
277
Belang van waterontharders

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem in huizen over de hele wereld, vooral in gebieden met hard water. Het is niet alleen cosmetisch onaangenaam, maar het kan ook leiden tot serieuze problemen daarom moet je het belang van waterontharders niet onderschatten. Een waterontharder kopen bij wateronthardersws.nl kan kalkaanslag voorkomen en dit van cruciaal belang is voor het behoud van een efficiënte en duurzame loodgieters infrastructuur.

Wat is kalkaanslag en waarom vormt het een probleem?

Kalkaanslag, ook bekend als calciumcarbonaatafzetting. ontstaat wanneer water met een hoog gehalte aan calcium- en magnesiumionen door leidingen en kranen stroomt en deze mineralen zich beginnen af te zetten op de binnenwanden van de buizen en de oppervlakken van kranen en armaturen. Na verloop van tijd kunnen deze afzettingen zich ophopen en een dikke laag vormen die lelijk is, en ook de waterstroom beperkt.

Dit heeft verschillende nadelige gevolgen:

  • Verminderde waterdruk: Kalkaanslag kan leiden tot een geleidelijke afname van de waterdruk in leidingen, waardoor de efficiëntie van huishoudelijke apparaten zoals douches en kranen afneemt.
  • Verstopte leidingen: In ernstige gevallen kan kalkaanslag leidingen volledig verstoppen, wat kan resulteren in kostbare reparaties en vervangingen.
  • Verkorte levensduur van kranen en apparaten: Kalkaanslag kan kranen en huishoudelijke apparaten, zoals boilers en vaatwassers, beschadigen en hun levensduur verkorten.
  • Energieverspilling: Kalkaanslag op verwarmingselementen in boilers en waterverwarmers vermindert de efficiëntie, waardoor er meer energie nodig is om water op te warmen.
Gerelateerd nieuws  De geschiedenis van mozaïek en glas mozaïek

Waterontharders als oplossing

Waterontharders bieden een effectieve oplossing voor het probleem van kalkaanslag in leidingen en kranen. Deze apparaten werken door calcium- en magnesiumionen uit het water te verwijderen en ze te vervangen door natriumionen via een proces dat ionenuitwisseling wordt genoemd.

Het gebruik van zacht water, dat vrij is van deze harde mineralen, betekent dat er geen kalkaanslag wordt gevormd in leidingen en kranen. Hierdoor blijft de waterdruk behouden, worden verstoppingen voorkomen en blijven kranen en armaturen vrij van schade.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

|
Algemeen

De beste beautytips op een rijtje

|
Algemeen

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

|
Algemeen

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!