Beste webshop software in 2021

22/10/2021
|
89

Er zijn bepaalde dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de beste webshop software. Ten eerste is het goed om te kijken naar de SEO van de software, dus hoe hoog de software scoort in Google. Een ander belangrijk aandachtspunt is gebruiksvriendelijkheid. De webshop builder moet tevens voorzien zijn van alle benodigde tools en betalingsmogelijkheden. Tot slot speelt de prijs ook een belangrijke rol voor het kiezen van een geschikte software. Gebaseerd op bovenstaande criteria hebben we een lijst gemaakt met de beste webshop software die er momenteel op de markt te krijgen is. 

Wix

Wix is een bekende website builder die ook veel gebruikt wordt voor het maken van webshops. Wegens zijn gebruiksvriendelijkheid is het razend populair onder zelfstandige ondernemers. Bij Wix kun je kiezen uit verschillende abonnementen wat betreft tools, snelheid etc. Het abonnement dat je kiest, is afhankelijk van je bedrijf en klantenbestand en de maandelijkse kosten verschillen per abonnement. Er zit tevens een module bij over het verbeteren van je SEO, deze kan je zelfstandig leren en vervolgens toepassen op je webshop. Je zou de SEO eventueel kunnen uitbesteden aan een Wix-expert.

WordPress

WordPress is een gevestigde naam in de branche en wordt tot op de dag van vandaag veel gebruikt door websitemakers. WordPress heeft een goede SEO en is zeer voordelig als je een basic website wilt. Je kan templates kopen of kiezen voor een gratis template, waardoor het voor onervaren ondernemers goed te doen is om een professionele website op te zetten. Het maken van een webshop daarentegen wordt al gauw ingewikkeld. Voor het maken van een webshop zijn verschillende plug-ins vereist, de belangrijkste daarvan is WooCommerce. Deze plug-in bevat alle essentiële tools die nodig zijn voor een goed draaiende webshop. Qua gebruiksvriendelijkheid komt het dus niet in de buurt van Wix. Echter, als je WordPress eenmaal beheerst, kun je voor heel weinig geld een op-en-top webshop neerzetten welke zeer hoog scoort in de Google ranking.

Gerelateerd nieuws  Tips voor tijdens je motorrijles in heuvelland

beste webshop software

Shopify

Shopify is ook een zeer bekende software. Het wordt voornamelijk gebruikt door dropshippers vanwege de ingebouwde tools. Qua gebruiksvriendelijkheid is Shopify ongeveer gelijk aan WordPress. Wat betreft de SEO scoort Shopify over het algemeen lager. Vanwege de lage kosten is het desalniettemin een zeer populair platform onder online retailers en dropshippers. Wil je echter een lange termijn webshop opzetten, dan wordt er aangeraden om te kiezen voor WordPress.

Bekijk ook Een internationale webshop opzetten

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten

De impact van thuiswerken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!