Een ICT traineeship volgen zonder opleiding

20/05/2022
|
190
ICT traineeship volgen zonder opleiding

Er heerst een groot te kort aan ICT’ers in Nederland. Er worden daarom steeds meer mogelijkheden geboden om je om te scholen naar ICT’er. Je kunt nu zelfs een ICT traineeship volgen zonder opleiding

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een traject waarbij je naast je baan nog wordt opgeleid tot specialist. Een werkgever biedt vaak een traineeship aan voor 1 of 2 jaar. Meestal bestaat minimaal een tiende van dit traineeship uit een studiegedeelte. Hierbij krijg je verschillende opdrachten met trainingen en begeleiding. Het voordeel van een traineeship is dat je ook meteen een baan hebt en dus wordt betaald tijdens het studeren. De studie wordt daarbij ook meteen omgezet in praktijk waardoor het begrijpen van de studie makkelijker wordt.

ICT traineeship zonder opleiding

Door het grote te kort aan ICT’ers is het nu dus mogelijk om een ICT traineeship te volgen zonder vooropleiding. Hiermee wordt geprobeerd om meer mensen om te scholen en het te kort op te lossen. Vaak is een omscholing voor mensen niet mogelijk omdat zij hiernaast geen fulltimebaan kunnen houden. Het inkomen is op latere leeftijd vaak zo onmisbaar dat een omscholing niet kan plaatsvinden. Een traineeship waar geen vooropleiding voor nodig is, is laagdrempeliger dan een normaal traineeship. Tevens pas je bij een traineeship dat wat je hebt geleerd meteen toe in de praktijk. Leren wordt hierdoor makkelijker gemaakt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je dit wel kunt. Interesse in het vakgebied is het enige wat je nodig hebt.

Gerelateerd nieuws  Zakelijk en privé software gebruiken

Voordelen van een ICT traineeship

Er hangen dus heel wat voordelen aan het volgen van een ICT traineeship. Dit is de perfecte mogelijkheid om van baan te veranderen als je bent uitgekeken op je huidige baan. Je hebt meteen een baan naast je traineeship waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over je inkomen. Daarbij komt dat je ook later meer opties hebt als je opzoek gaat naar een nieuwe baan. Niet alleen omdat je meer studie- en werkervaring hebt, maar ook omdat er veel banen beschikbaar zijn binnen de ICT. Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Denk hier dan zeker eens serieus over na.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De toekomst van online marketing

|
Diensten

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

|
Diensten

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!