Op de markt zijn veel verschillende soorten veranda’s. een eerste voorbeeld is bijvoorbeeld een houten veranda. Houten veranda’s zien er vaak warmer uit door de hout kleur. Alleen houten veranda’s, moet u minstens één of twee keer per jaar controleren. Dit voorkomt dat het hout gaat rotten en dat maakt de veranda instabiel.

Een tweede materiaalsoort om een veranda te maken is kunststof. Kunststof is een materiaal dat in principe levenslang kan worden gebruikt. Je maakt het frame één keer per jaar schoon met water en zeep. Daarnaast kun je bij kunststof elke kleur kiezen, ook met een houten uitstraling. Kunststof kan ook worden gebruikt om het dak te bedekken. Denk bijvoorbeeld aan een dak met glaspanelen. Op deze manier zorgt je voor veel lichtinval.

Als derde soort bestaat er een aluminium veranda. Een aluminium veranda oogt veel moderner dan de eerste twee typen. Daarnaast is het aluminium frame erg sterk. Aluminium veranda’s zijn net als kunststof jarenlang bruikbaar en vrijwel onderhoudsvrij. Voor het dak kun je kiezen voor een aluminium veranda. Buiten dat deze heel stevig zijn zien ze er modern uit.

Waarom een veranda

Je ziet steeds meer. Overdekte aanbouw, ook wel veranda genoemd. Tegenwoordig is het bijna de standaard geworden voor elk tuinontwerp. Je kunt er op een regenachtige dag zitten of in de zomer in de schaduw. Dit is een echt verlengstuk van uw huis, bijna essentieel. Bij een bestaande woning kun je steeds makkelijker een veranda laten aanbouwen. Bij nieuwebouw kun je het beste meteen al nadenken over bijvoorbeeld de bouw van een inpandige veranda. Het is dus geen verrassing dat veranda’s steeds populairder worden bovendien is een veranda goed voor het huis. Het verhoogt de waarde van het huis. Als de veranda correct is gebouwd (en correct wordt onderhouden), zal de waardestijging groter zijn. In sommige gevallen kan bij goed onderhoud de waarde overstegen worden ten opzichte van de kosten.