De 3 soorten veranda’s

04/09/2020
|
153

Het is soms een lastige klus om jouw tuin zodanig in te richten dat jij echt maximaal van je tuin kunt genieten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om plantjes te plaatsen, of om iets van bestrating toe te voegen, maar soms is dat niet genoeg. In dat geval is het kiezen van een veranda een serieuze overweging die je zou kunnen maken om jouw tuin zo optimaal te kunnen benutten. Benieuwd naar de verschillende soorten veranda’s? Lees dan verder, want wij zetten er een paar voor jou op een rijtje.

veranda

Houten veranda

Op de markt zijn veel verschillende soorten veranda’s. Een eerste voorbeeld is bijvoorbeeld een houten veranda. Houten veranda’s zien er vaak warmer uit door de houtkleur. Past deze uitstraling dus heel goed bij jouw woning? Dan is een houten veranda een goede optie. Een houten veranda kan de tuin ook vaak heel huiselijk maken, wat een knus en gezellige sfeer kan creëren. Houd er wel rekening mee dat bij een houten veranda onderhoud komt kijken. Het is dan bijvoorbeeld de bedoeling dat de veranda minstens één of twee keer per jaar gecontroleerd wordt. Dit voorkomt dat het hout gaat roten, wat resulteert in instabiliteit.

Veranda van kunststof

Een tweede materiaalsoort om een veranda te maken is kunststof. Kunststof is een materiaal dat in principe levenslang kan worden gebruikt. Je maakt het frame één keer per jaar schoon met water en zeep. Daarnaast kun je bij kunststof elke kleur kiezen, ook met een houten uitstraling. Bij een kunststof veranda kun je dus altijd precies een stijl uitkiezen die bij jouw woning past. Wij begrijpen als geen ander wanneer je wel enthousiast bent over het materiaal, maar de kleuren niet bij jouw kleurenpalet passen.

Kunststof kan ook worden gebruikt om het dak te bedekken. Denk bijvoorbeeld aan een dak met glaspanelen. Dit zorgt er voor dat er veel lichtinval is. Soms wil je namelijk niet in de schaduw zitten, maar wil je ook iets van die zonnestralen meepakken.

Gerelateerd nieuws  Een verhuizing naar Maastricht doorgeven

veranda

Aluminium veranda

Als derde soort bestaat er een aluminium veranda. Een aluminium veranda oogt veel moderner dan de eerste twee typen. Daarnaast is het aluminium frame erg sterk. Aluminium veranda’s zijn net als kunststof jarenlang bruikbaar en vrijwel onderhoudsvrij. Voor het dak kun je kiezen voor een aluminium veranda. Buiten dat deze heel stevig zijn, zien ze er modern uit. Ben jij dus echt op zoek naar iets moderns dan is de aluminium veranda de perfecte match voor jou.

Ben je nu door deze drie veranda’s een beetje in de war geraakt? Geen probleem. De meeste bedrijven beschikken over alle materialen. Je zou dus altijd een kijkje kunnen nemen naar de veranda die het beste past bij jouw woning en persoonlijke smaak.

Waarom een veranda

Je ziet steeds meer. Overdekte aanbouw, ook wel veranda genoemd. Tegenwoordig is het bijna de standaard geworden voor elk tuinontwerp. Je kunt er op een regenachtige dag zitten of in de zomer in de schaduw. Dit is een echt verlengstuk van uw huis, bijna essentieel. Bij een bestaande woning kun je steeds makkelijker een veranda laten aanbouwen. Bij nieuwbouw kun je het beste meteen al nadenken over bijvoorbeeld de bouw van een inpandige veranda. Het is dus geen verrassing dat veranda’s steeds populairder worden. Bovendien is een veranda goed voor het huis. Het verhoogt de waarde van het huis. Als de veranda correct is gebouwd (en correct wordt onderhouden), zal de waardestijging groter zijn. In sommige gevallen kan bij goed onderhoud de waarde overstegen worden ten opzichte van de kosten.

Als je nu niet genoeg redenen hebt gekregen dat een veranda een supergoede optie is in jouw tuin, dan weten wij het ook niet meer. Een veranda staat niet alleen mooi in jouw tuin, maar het zorgt ook nog eens voor overkapping, het droog houden van jouw tuinmeubels en je kunt natuurlijk met grote mate genieten van je tuin. Wij wensen je succes met het kiezen van de juiste veranda voor in jouw tuin!

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

De magie van verlichting in de woonkamer

|
Wonen

De vele voordelen van sedum matten

|
Algemeen, Wonen

De beste manieren om geld te verdienen met je oude spullen

|
Algemeen, Wonen

Onmisbare decoratieve elementen voor in huis

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!