De leukste creatieve activiteiten om samen met je kinderen te doen

20/05/2021
|
238
witte tshirts

Op een regenachtige dag is het altijd moeilijk om iets leuks te verzinnen om met je kinderen te doen. Want ze de hele dag achter de computer of tablet naar TikTok laten staren is ook niet wat je wilt. Dat doen ze waarschijnlijk zo al genoeg. Buitenspelen is door het weer ook geen optie. Maar knutselen kan natuurlijk wel altijd! Lekker een middagje creatief bezig zijn. Ben je op zoek naar een leuke activiteit die je samen met je kind(eren) kunt ondernemen? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Papier-maché dieren maken

Deed je dat vroeger zelf niet ook vaak? Van papier-maché allerlei figuren maken? Het leuke is dat je helemaal niet zo veel nodig hebt voor dit knutselproject. Een ballon, oude kranten, verf en behangplaksel en je komt al een heel eind. Allemaal verkrijgbaar bij een welbekende discounter. Blaas de ballon op en smeer er behangplaksel op. Vervolgens plak je de kranten er in repen op. Als het droog is kun je er van alles van maken! En als je echt creatief bent, gebruik dan wc-rolletjes op pootjes te maken.

Vogelhuisjes maken

Altijd leuk en nog nuttig ook: vogelhuisjes maken. In sommige winkels kun je ze al kant-en-klaar kopen en hoef je ze alleen nog maar in de mooiste kleuren te verven. Maar leuker is het natuurlijk om hem helemaal zelf te maken. Hiervoor heb je een waterballon, behanglijm, garen, een paperclip en een haakje nodig. Blaas de ballon op en smeer hem vol met lijm. Wikkel het garen om de ballon heen. Niet te netjes! Als het droog is prik je de ballon lek en blijft het garen op zijn plaats zitten. Knip voorzichtig een opening er in met je schaar en klaar is je vogelnestjes. Leg er wat stro in en een schattig klein vogeltje en hang hem aan een haakje op in je kamer. Superleuk!

Gerelateerd nieuws  Bang om te bevallen? Niet meer met deze tips!

Witte shirts bekliederen

Misschien wel de leukste activiteit voor een regenachtige middag: witte shirts bekliederen! Wat heb je nodig? Goedkope witte shirts natuurlijk, textielverf en kwasten. That’s it! Laat je creativiteit zijn gang gaan en klieder er lekker op los. De mooiste creaties ontstaan op deze manier en je hebt ook nog een uniek kledingstuk als je klaar bent. Tye dye is ook een leuke manier om je witte shirts te bewerken. Door middel van tye die creëer je unieke patronen die er supergaaf uitzien. Iedereen zal willen weten waar je je shirt gekocht hebt. Maar die heb je natuurlijk helemaal zelf gemaakt!

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Tips om alcoholgebruik te verminderen

|
Gezondheid

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!