De stappen van persoonlijke groei

08/05/2020
|
226
Persoonlijke groei

In deze blog delen we tips en trucs voor persoonlijke groei, wat meestal veel tijd kost. Het is ook moeilijk voor een persoon om deze groei te doorstaan. Meestal doorloop je verschillende fasen, van dieptepunt tot absolute hoogtepunten. Wanneer je besluit dat je serieus iets wilt veranderen in een bepaald gebied van je leven, wordt het meestal een beetje moeilijk voor een bepaalde periode. Als je denkt dat je jarenlang perfect kunt spellen, voelt het alsof je het alfabet als kind weer aan het leren bent.

Groei problemen

De pijn van de groei gaat gepaard met de pijn van opgroeien, het kan dus een erg pijnlijke rit zijn om echt uit je comfortzone te komen. Ook je zelfvertrouwen wordt hierdoor aangetast en je zelfvertrouwen verliezen na verloop van tijd zorgt voor veel onzekerheid. Misschien maakten de dingen die je eerder opvrolijkten je nu niet gelukkig, of voel je je misschien eenzaam als je met vrienden bent.

Als je opgroeit als mens, zijn al deze dingen normaal. Als we kijken naar mensen die inspirerend zijn, maken ze vaak voor iedereen een hele moeilijke periode door. De beroemde schrijver Napoleon Hill was bijvoorbeeld depressief voordat zijn doorbraak succesvol was. Dus maak je geen zorgen!

Gerelateerd nieuws  Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

Persoonlijke groei

Aanpassing

Het duurt even voordat je je aanpast aan nieuwe inzichten, doelen of idealen. Het kost alleen tijd. Desalniettemin is de nieuwigheid nog steeds erg goed. Het kan je verschillende perspectieven geven en je als persoon rijker maken. Het kan je ervaringen, relaties en gevoelens uit het verleden beter laten begrijpen.

Nieuwe kans

Nadat je een tijdje volwassen bent geworden, komen er allerlei nieuwe dingen kijken. De nieuwe instelling brengt nieuwe mogelijkheden. De vraag is dan of deze kansen enorme kansen of pure afleidingen zijn. Welke kansen dragen echt bij aan je nieuwe visie? Veel mensen zullen je vertellen wat je wilt horen, en je kunt hier een of twee keer voor bezwijken.

Nieuwe keuze

Naast nieuwe kansen maak je ook nieuwe keuzes. Persoonlijke groei is als het kopen van nieuwe schoenen: je voelt in het begin nog een beetje ongemak. Vroeger bevond je je in een veilige, warme comfortzone, dus je weet precies welke keuze je het gemakkelijkst moet maken. Maar als je opgroeit als persoon, moet je soms keuzes maken over wat goed is. Dit is natuurlijk ook een leerproces, dus maak je er niet te veel zorgen over.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!