De middelbare school

02/07/2020
|
201
bijles

Voor veel kinderen is het een grote stap waar ze hun hele basisschool periode naar uit hebben gekeken, de middelbare school. Op de basisschool is het nog altijd een strijd om wie het hoogste niveau gaat doen. Wanneer je naar de middelbare school gaat zul je veel vriendjes en vriendinnetjes die je op de basisschool had niet meer zien of spreken. Dit klinkt heftig, maar dit is goed voor je ontwikkeling. Op de middelbare school zul je genoeg nieuwe vriendjes en vriendinnetjes krijgen. Ook is een groot verschil dat er verschillende niveaus bestaan, maak je niet druk of je wel op het juiste niveau zit. Je kunt altijd kijken voor bijles voor de vakken waar je moeite mee hebt.

bijles

Verschillende niveaus

Op de middelbare school zijn er in totaal 7 niveaus waar je heen kunt gaan. Het laagste niveau is basis beroeps (BB) op BB krijg je vooral praktijk lessen. Het tweede niveau is kader beroeps (KB) hier krijg je een combinatie van praktijk lessen en theorie lessen. Het niveau wat volgt is de theoretische leerweg (TL) hier krijg je alleen theorie les en wordt je echt klaargestoomd voor je vervolg opleiding. Ook heb je TL+ dit is eigenlijk de leerstof van Havo, maar dan met meer begeleiding. Hierna volgt de HAVO dit is een hoger niveau waar je veel theorie krijgt geleerd. Daarna volgen Atheneum en Gymnasium, dit zijn de twee hoogste opleidingen. Hier wordt je helemaal klaargestoomd voor de universiteit. Ook kinderen die op het Atheneum en Gymnasium maken wel eens gebruik van bijles, dit heeft niets met je niveau te maken.

Gerelateerd nieuws  Voordelen van zonnepanelen

Wat heb je nodig voor de middelbare school?

Wat echt op nummer een staat is een schoolagenda. Op de basisschool kreeg je soms misschien ook huiswerk. Vooral om je alvast voor te bereiden op de middelbare school periode. Dit wordt vanaf nu alleen maar meer en meer. Een schoolagenda gebruik je om op te schrijven wat je thuis moet maken, maar ook om je lesrooster en cijfers te noteren. Ook heb je veel schriften nodig, A4- en A5-schriften met lijntjes en ruitjes. De ruitjes gebruik je voornamelijk bij vakken zoals wiskunde. De rest eigenlijk wel bij alle andere vakken. Hoeveel schriften je precies nodig hebt ligt er een beetje aan hoe ze het op school hebben geregeld. Je kunt het beste wel genoeg schriften kopen, zodat je in ieder geval genoeg hebt.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!