Wat maakt een slaapmasker zo goed?

06/05/2021
|
92
slaapmasker

Bij het gebruik van een slaapmasker worden je ogen compleet afgesloten wat er voor zorgt dat er geen licht binnen komt. Omdat je geen licht in je ogen krijgt zal je nachtrust dieper en meer ontspannen zijn wat er voor zorgt dat je een betere kwaliteit van slapen hebt. Een diepere slaap helpt je beter uitgerust wakker te worden omdat je dieper en langer slaapt. Het verbetert ook de aanmaak van je melatonine, slaaphormoon, welke wordt aangemaakt in je pijnappelklier. De stof melatonine zorgt ervoor dat je biologische klok optimaal functioneert. Hoe meer melatonine je in je systeem hebt, des te beter de kwaliteit van je nachtrust.

 

Boost je Remslaap.

De Remslaap is de diepe slaap waar je de meeste rust uit haalt. Tijdens deze slaapfase verwerk je alle indrukken van de dag. Het is belangrijk voor je geheugen, het aanleren van nieuwe dingen en emotionele verwerking. Uit een chinees onderzoek is gebleken dat je niet alleen sneller in de Remslaap komt, maar er ook langer in blijft. Daardoor heb je dus meer tijd om alles te verwerken. Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat het dragen van een slaapmasker de aanmaak van melatonine versnelt, waardoor jij makkelijker in een diepere slaap valt.

Gerelateerd nieuws  De selectie van nieuw personeel

 

Wanneer kun je het slaapmasker gebruiken?

Het spreekt voor zich dat het slaapmasker ervoor zorgt dat het donker is voor je ogen op het moment dat het belangrijk is. En dit hoeft niet alleen te zijn tijdens de nachtelijke rust, er zijn meerdere momenten dat je wil slapen. Door de licht werende stof is het ook mogelijk om overdag de diepe Remslaap te hebben. Dit is ideaal voor de beroepen met onregelmatige werktijden zoals nachtportier, dokter en piloot, om een paar te noemen. Ook voor de reiziger is het een goede uitkomst voor die lange reis zodat je in het vliegtuig, trein of auto lekker kan slapen.

 

Lichte druk, betere slaap.

De lichte druk van een verzwaarde deken of slaapmasker helpt je ontspannen. De subtiele druk op je ogen ontspant je ogen waardoor je makkelijker in slaap komt. Met een slaapmasker op blijven je ogen gesloten zonder hier moeite voor te doen waardoor je je ogen niet constant dicht knijpt. Ook als je nog een tijdje wakker ligt of aan het piekeren bent zal je alsnog sneller slapen door de verduistering en lichte druk van het masker.

slaapmasker

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel

De oplossing voor de groeiende markt van individuele wensen

|
Financieel

Waardevolle spullen behouden bij een ontruiming

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!