De vijf leukste bezienswaardigheden in Rotterdam

10/11/2022
|
277
Rotterdam

Rotterdam, ook wel dé havenstad van de wereld genoemd. Jarenlang had Rotterdam namelijk de grootste haven ter wereld, tegenwoordig is dat niet meer zo. Wel hebben ze nog steeds de grootste haven van Europa. Hierdoor worden de bijna 660 duizend Rotterdammers ook wel havenwerkers genoemd. De naam Rotterdam komt overigens voort uit een dam in de rivier Rotte. Tegenwoordig ligt de op een na grootste stad van Nederland aan de Nieuwe Maas. Door de vele Duitse oorlogsbombardementen in 1940 heeft Rotterdam geen historische binnenstad. Hierdoor is de stad een gebied geworden voor de vernieuwende architectuur. Denk bijvoorbeeld aan de Erasmusbrug en de vele kubuswoningen.

Diergaarde Blijdorp

Deze in 1855 geopende dierentuin behoort tot een van de oudste van Nederland. Het begon vroeger als tuin, ingericht voor fazanten en watervogels. De laatste jaren staat het vooral bekend om de ontsnapping van Bokito, een mannetjesgorilla. Mocht je er nu heen gaan hoef je daar niet bang voor te zijn. Wel kun je kijken naar de Antilliaanse leguaan, die zeer bedreigd wordt in de natuur. Maar ook de zwarte neushoorn, Maleise tapir en vele andere dieren zoals haaien, tijgers, pinguïns, ijsberen, gorilla’s, olifanten, panda’s en pythons zijn aanwezig. De openingstijden zijn dagelijks van 09 tot 17.00 uur. Het vervoer kan gemakkelijk met de auto of het openbaar vervoer.

Feyenoord, Sparta en Excelsior Rotterdam

Rotterdam is met grote afstand dé voetbalstad van Nederland. Met maar liefst drie Eredivisieclubs is er genoeg te kiezen. Feyenoord is hierbij, logischerwijs, de bekendste. Met maar liefst 10 kampioenschappen zijn ze de derde club van Nederland. Sparta Rotterdam heeft één kampioenschap. Waarbij Excelsior de laagvlieger is, met alleen drie prijzen voor promotie naar de Eredivisie. Vaak worden wedstrijden in Rotterdam dusdanig gepland dat je als voetballiefhebber alle drie de wedstrijden in één weekend kunt bekijken. Daarnaast zou je ook eventueel de museums kunnen bezoeken, die plaats vinden in de eigen stadions. Hierbij kan betFIRST overigens helpen.

Gerelateerd nieuws  Een zwembad in de tuin: waar moet je op letten?

Maritiem Museum

Zoals eerder gezegd is Rotterdam een échte havenstad. Om dat goed te kunnen beleven als buitenstaander zou je daarvoor het Maritiem Museum kunnen bezoeken. Dit havenmuseum omvat namelijk vele havenkranen, schepen en andere haven gerelateerde objecten. Alles is overigens in het teken van vroeger, zo komen de meeste objecten tussen de jaren 1850 en 1970. Ook is het veel gericht op kinderen. Er zijn namelijk vele familie-expo’s, demonstraties over maritieme ambachten, maar ook meerde spellen over de energie op zee. Met een museumkaart kun je gratis naar binnen.

Euromast

Deze toren, gebouwd van gewapend beton, is de hoogste toren van Nederland. Doordat deze uitkijktoren maar liefst 185 meter hoog is, kun je geweldig kijken over heel Rotterdam. Naast alleen het uitzicht zijn er veel meer dingen te beleven, zo is er onder andere een Euroscoop-experience. Maar ook kun je er uitgebreid dineren tijdens de kerstdagen of met oud & nieuw. Na het feesten niet willen reizen? Dan kun je ook een hotelkamer boeken op maar liefst 100 meter hoogte. Én de echte waaghals kan ook abseilen van de uitkijktoren. Wel kan dat alleen in de zomer maanden!

Rotterdam Ahoy

Voor beurzen, evenementen, concerten, congressen en zelfs vergaderingen kun je terecht bij het Rotterdam Ahoy. Met een oppervlakte van maar liefst 45.000 m² is het een van de grootste evenementenhallen van Nederland. Zo kun je onder andere gaan kijken naar de Pirates of the Caribbean of naar de concerten van Nick & Simon - in begin april. Afgelopen jaar stond het Rotterdam Ahoy voornamelijk bekend door het Eurovisiesongfestival. Het is gemakkelijk te bereiken met vrijwel alle vervoersmiddelen. Mede doordat het niet in het hart van Rotterdam ligt. Maar in het Zuiderpark, iets daar buiten.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

|
Algemeen

Hoe combineer je een flare broek op kantoor?

|
Algemeen

Hoe je droomhuis te realiseren met een slimme verbouwing

|
Interieur

Voordelen en nadelen van een WooCommerce webshop

|
Algemeen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!