Tips om je testosteron te verhogen

02/11/2022
|
94
meer sperma

Testosteron is een geslachtshormoon dat voornamelijk bij mannen voorkomt. Het is onder andere nodig om sperma te maken of om baardgroei te stimuleren. Ook wordt een hoog testosteron gehalte vaak met mannelijkheid geassocieerd. Zo hebben mannen met een hoog testosterongehalte over het algemeen minder lichaamsvet en meer zelfvertrouwen. Hiernaast kunnen ze zich beter richten op werk omdat ze een stukje volhardender zijn. Al met al zijn er dus vele voordelen aan het hebben van een hoog testosterongehalte. Toch hoef je je niet druk te maken. De meeste mannen zitten vlak na hun pubertijd namelijk helemaal vol met testosteron. Hierna loopt het langzaam terug tot je 30e levensjaar. Vanaf dan zal je testosteron gehalte gemiddeld met één procent per jaar dalen. Desondanks zul je van deze daling niet direct iets merken. In het geval dat je toch last hebt van een laag testosteron gehalte kan je die op een natuurlijke manier verhogen. In deze blog lees je alles over het verhogen van je testosteron op een natuurlijke manier.

Doe een vorm van krachttraining

De beste manier om je testosteron te verhogen is door een vorm van krachttraining te doen. Nee, Dit hoeft niet persé fitness te zijn. Iedere vorm van lichamelijke uitdaging is goed om je testosteron te verhogen. Let er wel op dat we het hier hebben over krachttraining en niet over duursport. Duursport is namelijk weer slecht voor je testosteron gehalte.

Gerelateerd nieuws  Schoolfoto nemen als een pro

Krachttraining zal er daarentegen voor zorgen dat je testosteron tot wel 49 procent omhoog kan gaan. Om een optimaal effect te bereiken hoef je ‘maar’ twee keer per week aan een vorm van krachttraining te doen. Onderzoek wat je leuk vind. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kickboksen, zwemmen of touwspringen.

Zorg voor genoeg slaap

Deze tip is misschien wat makkelijker dan de vorige tip. Toch is het niet zo makkelijk als het lijkt. Met genoeg slaap wordt namelijk bedoeld dat je over een langere periode minimaal acht uur per nacht slaapt en het liefst dus nog iets meer. Slaap is namelijk niet alleen cruciaal voor de mate van je spiergroei, ook je testosteron gehalte zal dalen als je niet lang genoeg slaapt.

Heb seks (of denk aan seks)

Het hebben van seks zal je testosterongehalte verhogen. Als je regelmatig seks hebt zullen jou zaadballen namelijk actief zijn. Dit zorgt er weer voor dat er extra testosteron geproduceerd wordt. Je zaadballen zijn namelijk verantwoordelijk voor je testosteron productie. Als je geen partner hebt is alleen de gedachte aan seks al genoeg. Alleen de gedachte aan seks zal je testosterongehalte al laten stijgen voor een periode van zo’n twee tot drie uur. Dit is een win-win situatie. Je zal namelijk meer sperma aanmaken.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

De bekendste Nederlandse influencers

|
Algemeen

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

|
Algemeen

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

|
Interieur

De vele voordelen van sedum matten

|
Algemeen, Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!