Een kind dat bang is voor de tandarts? Geen zorgen, want er bestaat een kindertandarts!

13/07/2022
|
194
kindertandarts in rotterdam

Bang voor de tandarts. Veel mensen herkennen zich hierin, aangezien blijkt dat 40% van de Nederlandse bevolking last heeft van angstgevoelens voor een tandartsbehandeling. Ook kinderen kennen deze angst voor de tandarts, omdat zij bijvoorbeeld bang zijn voor het geluid van de boor of voor het krijgen van pijn. Tegenwoordig bestaat er bijvoorbeeld een kindertandarts in Rotterdam, die gespecialiseerd zijn in kindertandheelkunde. Hoe deze te werk gaat, lees je in dit artikel. Daarbij een aantal tips voor minder spanning tijdens een controle.

Tandartsangst

Veel volwassenen zijn bang voor de tandarts, wat vaak te herleiden is uit de jeugd of uit de griezelverhalen van anderen. Het gaat dan vaak om de angst voor pijn, de boor of verdovingsinjectie. Angst is voor niemand fijn en daarom is het altijd goed om deze op jonge leeftijd proberen te voorkomen. Zo blijkt uit onderzoek dat hoe eerder een kind went aan de tandarts, des te lager de kans op angst is. De kindertandarts in Rotterdam is dan ook iets wat vaak ontstaat door angst bij kinderen.

Voorkomen van angst

Als ouder speel je een grote rol in de gemoedstoestand van je kind bij de tandarts. Het is dan ook goed als er altijd één ouder bij is tijdens de controle en/of behandeling. Probeer ze hier bij een latere leeftijd in los te laten, omdat dit het zelfvertrouwen van het kind vergroot. Daarnaast is het tijdens de controle of behandeling van belang om geen valse beloftes te doen aan je kind. Je kan namelijk nooit garanderen dat de behandeling pijnloos is. Wat ook belangrijk is volgens de kindertandarts in Rotterdam, is om je kind te belonen als hij of zij zich flink heeft gehouden. Denk aan een beloning als een uur langer opblijven of zijn of haar lievelingsgerecht eten. Maak hier vooraf ook geen belofte over, maar breng het achteraf als verrassing, omdat het anders tot onderhandelingen met het kind kan leiden.

Gerelateerd nieuws  Een handig hulpmiddel voor drempels

Kindertandarts

Een kindertandarts heeft zich gespecialiseerd in kindertandheelkunde, dat betekent dat zij zich richten op extreem bange kinderen. Daarnaast behandelt een kindertandarts een kind dat erg veel gaatjes heeft of een kind dat gedragsproblemen heeft. Door een speciale opleiding tot kindertandarts kan deze tandarts een juiste inschatting maken van het gedrag van het kind, waardoor de kindertandarts in Rotterdam weet hoe er gewerkt moet worden. Ook het creëren van een open sfeer, waarin vertrouwen wordt gecreëerd is zeer belangrijk bij de kindertandarts.

kindertandarts in rotterdam

Recent

Voordelen en nadelen van een WooCommerce webshop

14/02/2024

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

13/02/2024

Welke soorten advocaten zijn er?

27/01/2024

Boho-chic design: wereldse invloeden in huis halen

23/01/2024

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

23/01/2024

Meer in deze categorie

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid

De gezondheidsvoordelen van een biologisch matras

|
Algemeen, Gezondheid

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!