Een letselschade advocaat

22/05/2022
|
96
letselschade advocaat Rotterdam

Je hebt letselschade opgelopen door iemand anders. Misschien was je wel betrokken bij een verkeersongeval, werd je gebeten door een hond of raakte je gewond nadat het stuur van je fiets afbrak. In al deze gevallen kun je de letselschade op de veroorzaker verhalen. Een letselschade advocaat in Rotterdam of ergens anders in Nederland kan je hiermee helpen. Ze hebben antwoord op vragen als hoe het zit met de aansprakelijkheid van het ongeval of de vraag of je recht hebt op een schadevergoeding. Ook hebben ze vaak een antwoorden op andere vragen die in je opkomen rondom letselschade.

 

Soorten

Wanneer je letselschade hebt dan heb je twee soorten. De advocaat kijkt ook met jou naar deze twee soorten. Je hebt de materiële schade en je hebt de immateriële schade. De materiële schade wil zeggen dat de schade in geld waarneembaar is. Dit zijn kosten die je na het ongeval moet maken voor bijvoorbeeld medische hulp. De immateriële schade wil zeggen dat het een emotionele vergoeding is. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Je krijgt dit omdat je pijn hebt gehad, je gederfde levensvreugde hebt of omdat je hinder en ongemak hebt gehad.

Gerelateerd nieuws  Pagmento en hun software

 

Advocaat

Maar wat doet de letselschade advocaat in Rotterdam of ergens anders in Nederland nu precies? Een letselschade advocaat wordt ingezet in de gevallen dat een gang naar de rechter nodig is. In de meeste gevallen wordt er een overeenkomst gevonden met de tegenpartij, zonder dat er een rechter voor nodig is. Dit betekent dat je zaak een minder lange looptijd heeft en geen financieel risico voor je heeft. Let wel op want de kosten voor een letselschade advocaat kunnen erg goog zijn.

 

Inschakelen

De advocaat kun je ten alle tijden inschakelen na een ongeval. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Dat is op kantoor, maar het kan ook bij jou thuis zijn. Tijdens het gesprek wordt er gekeken naar de haalbaarheid van de zaak en wordt er meer gezegd over de vervolgstappen die genomen worden. Ook wordt er gekeken naar de aansprakelijkstelling van de andere partij. Er wordt ook gekeken naar de schadeposten en voor welke vergoeding je in aanmerking komt. De communicatie met de verzekering loopt via de advocaat, zo heb je er zelf geen omkijken naar. Dit gaat wel altijd in overleg.

letselschade advocaat Rotterdam

 

 

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Geen kalkaanslag meer in leidingen en kranen: het belang van waterontharders

|
Algemeen, Diensten

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!