Eigenaar van een onderneming? Vergeet dit niet!

02/12/2021
|
182

Na jarenlang zelf ervaring opgedaan te hebben in de werkvelden heb je er uiteindelijk voor gekozen om je eigen onderneming te starten. Dit is natuurlijk een grote stap en er komt ontzettend veel bij kijken. Maar wees niet getreurd, wij helpen je alvast op weg. In deze blog lees je een aantal belangrijke tips die jou helpen met je onderneming. Lees snel verder!

Regel je verzekeringen!

Je moet natuurlijk als eigenaar rekening houden met ontzettend veel taken, maar het is heel belangrijk om in ieder geval de basis in orde te hebben. Vaak beginnen startende ondernemers voor de volle 100% met hun bedrijf, maar vergeten persoonlijke zaken van het ondernemerschap zoals verzekeringen. Het komt helaas nog te vaak voor dat ondernemers denken: ‘Ah, die beroepsaansprakelijkheidsverzekering komt later wel’. Wij raden het in ieder geval aan om dit zo snel mogelijk te regelen.

Regel je administratie!

Een administratie opzetten en bijhouden is eigenlijk het minst leuke van je eigen onderneming, maar toch moet het gebeuren. Je administratie moet voldoen aan de eisen. Je moet bijvoorbeeld laten zien hoeveel belasting je moet betalen, of hoeveel BTW je terugkrijgt. Naast het feit dat je dit wettelijk verplicht bent, geeft een goede administratie ook continu inzicht in de financiële positie van je onderneming. Stijgen je inkomsten? Welke klanten hebben je nog niet betaald? Met een goede administratie zorg je dat deze vragen worden beantwoord en weet je waar je aan toe bent.

Gerelateerd nieuws  Infraroodpanelen: een veelzijdige keuze voor elke ruimte

Wie zijn mijn concurrenten?

Het is bij een onderneming ontzettend belangrijk om te weten wie je concurrenten zijn. Is er veel concurrentie? Dat is alleen maar beter, want dat betekent dat er veel vraag naar jouw product/dienst is. Je moet natuurlijk wel weten wat je concurrenten doen en je strategie hierop aanpassen. Voer regelmatig een concurrentieanalyse uit en ga mee met de trends. Blijf wel realistisch denken want met een startende onderneming ga je natuurlijk nooit meteen alle concurrenten inhalen, maar met de juiste strategie, stappenplan en geduld maak je in ieder geval een goed begin. Goed begin is het halve werk… toch?

Maak jezelf vindbaar voor klanten

Een onderneming heeft natuurlijk geen succes zonder klanten. Om jezelf vindbaar te maken voor klanten moet je wel weten wie je doelgroep is, waar zij actief zijn en waar zij naar op zoek zijn. Jij biedt namelijk de oplossing voor hun problemen, maar zij moeten jouw onderneming wel vinden bij de zoektocht naar de oplossing. Zorg er daarom voor dat je strategie is gebaseerd op je doelgroep. Voer een doelgroepanalyse uit, leer je doelgroep eerst goed kennen en voer vervolgens je strategie uit.

Last but not least, blijf niet op één plek actief. Breid je netwerk uit, bezoek evenementen en congressen, wees actief op LinkedIn en blijf continu nadenken over innovaties. De markt ontwikkelt zich ontzettend hard en het zou zonde zijn als je niet meegaat met alle ontwikkelingen.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

|
Algemeen

Hoe combineer je een flare broek op kantoor?

|
Algemeen

Hoe je droomhuis te realiseren met een slimme verbouwing

|
Interieur

Voordelen en nadelen van een WooCommerce webshop

|
Algemeen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!