Er is bij jou wel eens ingebroken?

26/05/2020
|
144
camera installatie

Dat er bij je wordt ingebroken terwijl je gewoon aan het genieten bent van je nachtrust klinkt best akelig. Of je bent misschien niet thuis. Ondertussen loopt er iemand in jouw woning door je spullen te gaan. In eerste instantie vinden de meeste mensen het erg dat hun waardevolle spullen ineens weg zijn gehaald. Later blijkt echter dat het juist op mentaal vlak erg zwaar kan zijn, zeker voor oudere of kinderen. Het is namelijk wel eens voorgekomen dat de bewoners van een huis gewoon wakker worden tijdens een inbraak. Dan kom je  oog-in-oog te staan met een gemaskerde vreemdeling. Dit kan door een groot deel van de slachtoffers als schokkend worden ervaren.

Schrik

Aangezien er in Nederland ongeveer 70.000 inbraken per jaar worden gedaan, snap je wel dat sommige van de slachtoffers hier mentale schade aan overhouden. Dit zal ze de rest van hun leven bij blijven. Je zult misschien zo erg geschrokken zijn dat je nooit meer op vakantie durft te gaan of dat je niet meer kan slapen. Dan zal het je een rotzorg zijn dat je horloge gejat is. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een inbraak voorkomt. Dit kun je natuurlijk nooit weten, maar je kunt de kans wel drastisch verkleinen door een aantal simpele dingen te doen.

Gerelateerd nieuws  Zoektocht naar een nieuwe baan

 

camera installatie

 

Camera installatie

Door een camera installatie te gebruiken kun je de kans op inbraak kleiner maken. Hang stickers van camera’s op je voordeur. Deze alleen al schrikken inbrekers af, laat staan de camera’s zelf. Wanneer ze zien dat je woning of pand door een camerasysteem in de gaten word gehouden, zullen ze op andere gedachten worden gebracht. Mocht het dan toch komen tot een inbraak, dan staan de daders tenminste op beeld. Met deze beelden kun je de politie snel en effectief helpen om de verantwoordelijke op te sporen. Een goed camerasysteem mag best wat kosten, kwaliteit is belangrijk.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!