Geld besparen in het huishouden

01/07/2022
|
198
bank schoonmaken rotterdam

Het huishouden is iets waar we elke dag mee bezig moeten zijn en zeker een vervelende klus. Als je het creatief aanpakt dan kun je zeker wel wat geld besparen.

Koop zero waste alternatieve

Het mooie aan zero waste alternatieve is dat je deze altijd kunt blijven hergebruiken. Dit betekent dat de initiële kosten wel hoger zijn, maar uiteindelijk bespaar je hier veel tijd mee.

Er zijn herbruikbare alternatieve voor de meeste huishoudelijke en cosmetische producten zoals wattenstaafjes, watten en opbergzakjes.

Bank schoonmaken Rotterdam

Laat je bank schoonmaken in Rotterdam, dit bespaart een hoop geld als je bank aan vervanging toe is. Je kunt deze gemakkelijk laten schoonmaken en voorkomen dat je een geheel nieuwe bank moet aanschaffen.

Vervang wasmiddel

Wasmiddel heb je helemaal niet nodig! Het enige wat je in huis moet hebben om een stralend schone was te hebben zijn wasnoten, essentiële oliën voor de geur, baking soda en azijn als wasverzachter.

Kweek je eigen eten

Je kunt een heleboel geld besparen door je eigen eten te kweken, nu hoef je niet gelijk helemaal zelfvoorzienend te worden, maar als je de tijd neemt om kruiden te kweken en te drogen kun je gemakkelijk je eigen kruidenmengsels maken.

Gerelateerd nieuws  Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

bank schoonmaken rotterdam

Baking soda

We hebben het al gehad over baking soda bij de witte was, maar dit wondermiddel is goed voor veel meer. Je kunt er je badkamer mee reinigen, tapijten mee reinigen en nog veel meer. Bekijk alle mogelijkheden met dit goedje en ga aan de slag.

Azijn

Naast baking soda is azijn ook een wondermiddel. Hier kun je de ramen mee wassen, badkamer grondig reinigen en de was verzachten. Als je geen fan bent van de geur van azijn dan kun je er nog een paar van je favoriete essentiële oliën aan toevoegen om dit tegen te gaan.

Recycle

Veel dingen die bij het afval terecht komen zijn best nog bruikbaar, wellicht voor andere doeleinden. Bekijk waar je veel van weg gooit en onderzoek wat je nog allemaal met die afval kunt doen. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden voor het hergebruik.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

|
Wonen

Hoe je als expat een woonruimte vind

|
Wonen

Een onvergetelijk huisfeest organiseren: zo doe je dat

|
Ontspanning, Wonen

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!