De verbouwing van de badkamer

06/07/2021
|
121
waterkering in de douche

De badkamer is de kamer van het huis waar mensen even tot zichzelf kunnen komen. Het maakt  niet uit of dit nu op het toilet, in de douche of in het bad is. Dat moment van rust is voor veel mensen heel erg belangrijk. In die momentjes van rust kijk je rondt in de badkamer en zie je een aantal dingen die wellicht verbeterd moeten worden. Een verbouwing van de badkamer is misschien wel een prima idee. In deze blog vind je een aantal tips die je badkamer net weer een stukje mooier of gebruiksvriendelijker maken.

Het afvoerputje

Een afvoerputje bevindt zich in elke douchebak of wasbak. Wist je dat je hier veel meer mee kunt dan een ‘gewoon’ afvoerputje. Zo Geeft het tegenwoordig een aantal fraaie designs voor het ‘gewone’ afvoerputje. Dit is gewoon een klein detail dat een wereld van verschilt maakt. Belangrijk is wel om erop te letten dat het afvoerputje makkelijk schoon te maken is. Zo kunnen haren het putje bijvoorbeeld normaal gesproken verstoppen. Het is dan wel zo fijn als je hier nog bij kunt komen om deze te verwijderen.

De douchekop

De regendouche is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een fraaie badkamer. Dit is niet voor niets. De douchekop is ook een detail waar je uiteindelijk toch heel veel van merkt. De meest ideale combinatie is een regendouche met een losse handdouche. Dit zorgt er namelijk voor dat je kunt genieten van een heerlijke douche terwijl het praktische gemak van een handdouche ook aanwezig is.

Gerelateerd nieuws  Een unieke vloer? Ga voor marmer!

Een waterkering voor de douche

Mensen met een inloopdouche ervaren het probleem dat het water ondanks het afvoerputje toch uit de douche stroomt. In het slechtste geval staat de hele badkamervloer onder water. Dit wil je natuurlijk niet. Door het plaatsen van een waterkering in de douche voorkom dat dit je gebeurt. De waterkering in de douche houdt het water namelijk tegen zodat het niet de badkamer instroomt.

Een dubbele wasbak

Veel mensen herkennen het wel: file op de badkamer in de ochtend. Het is zoveel handiger om een dubbele wasbak te hebben. Dit betekent namelijk dat er 2x zoveel mensen zich kunnen verzorgen op de badkamer. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als er ook genoeg plaats is op de badkamer.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

De magie van verlichting in de woonkamer

|
Wonen

De vele voordelen van sedum matten

|
Algemeen, Wonen

De beste manieren om geld te verdienen met je oude spullen

|
Algemeen, Wonen

Onmisbare decoratieve elementen voor in huis

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!