De verbouwing van de badkamer

06/07/2021
|
226
waterkering in de douche

De badkamer is de kamer van het huis waar mensen even tot zichzelf kunnen komen. Het maakt  niet uit of dit nu op het toilet, in de douche of in het bad is. Dat moment van rust is voor veel mensen heel erg belangrijk. In die momentjes van rust kijk je rondt in de badkamer en zie je een aantal dingen die wellicht verbeterd moeten worden. Een verbouwing van de badkamer is misschien wel een prima idee. In deze blog vind je een aantal tips die je badkamer net weer een stukje mooier of gebruiksvriendelijker maken.

Het afvoerputje

Een afvoerputje bevindt zich in elke douchebak of wasbak. Wist je dat je hier veel meer mee kunt dan een ‘gewoon’ afvoerputje. Zo Geeft het tegenwoordig een aantal fraaie designs voor het ‘gewone’ afvoerputje. Dit is gewoon een klein detail dat een wereld van verschilt maakt. Belangrijk is wel om erop te letten dat het afvoerputje makkelijk schoon te maken is. Zo kunnen haren het putje bijvoorbeeld normaal gesproken verstoppen. Het is dan wel zo fijn als je hier nog bij kunt komen om deze te verwijderen.

De douchekop

De regendouche is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een fraaie badkamer. Dit is niet voor niets. De douchekop is ook een detail waar je uiteindelijk toch heel veel van merkt. De meest ideale combinatie is een regendouche met een losse handdouche. Dit zorgt er namelijk voor dat je kunt genieten van een heerlijke douche terwijl het praktische gemak van een handdouche ook aanwezig is.

Gerelateerd nieuws  Het vijf sterren landschap

Een waterkering voor de douche

Mensen met een inloopdouche ervaren het probleem dat het water ondanks het afvoerputje toch uit de douche stroomt. In het slechtste geval staat de hele badkamervloer onder water. Dit wil je natuurlijk niet. Door het plaatsen van een waterkering in de douche voorkom dat dit je gebeurt. De waterkering in de douche houdt het water namelijk tegen zodat het niet de badkamer instroomt.

Een dubbele wasbak

Veel mensen herkennen het wel: file op de badkamer in de ochtend. Het is zoveel handiger om een dubbele wasbak te hebben. Dit betekent namelijk dat er 2x zoveel mensen zich kunnen verzorgen op de badkamer. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als er ook genoeg plaats is op de badkamer.

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Huishoudelijke klusjes: niet zo moeilijk als het lijkt

|
Wonen

Upgrade je keuken: trends die geen verbouwing vereisen

|
Interieur, Wonen

Het gemak van een geautomatiseerd huis

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!