Gezond afvallen

02/03/2022
|
222
Diëtiste in Rotterdam

Zwaarlijvigheid is een veel voorkomend probleem. Met regelmaat zit een probleem voor zwaarlijvigheid niet alleen maar in genen of datgene dat je eet, maar ook in waarom je eet. Veel gezette mensen zijn emotionele eters die eten als reactie op iets dat kun overkomt. Voelen ze zich bijvoorbeeld niet geliefd dan gaan ze veel comfort food eten om toch eenzelfde soort gevoel te krijgen. Dit terwijl het over de langere termijn daardoor vaak juist alleen maar erger wordt. Gelukkig zijn er ook steeds meer hulpvragen vanuit deze groep mensen en kunnen ze ook daadwerkelijk worden geholpen. Het is echter niet alleen maar “gezonder eten” of “meer bewegen.”

De heilige driehoek

Gezond afvallen vraagt je wel om deze dingen in combinatie te doen, maar vaak moet je ook je levensstijl aanpassen. Je kun dus gezonder eten, meer bewegen, en je levensstijl aanpassen. Dit zit een stukje in de realisatie wat voor jou persoonlijk eten eigenlijk is. Is het ook een mechanisme om je leven handelbaar te maken of is het alleen maar daar wanneer je honger hebt?

Diëtiste in Rotterdam

Diëtiste in Rotterdam

Lokaal kun je terecht voor hulp zoals bij de Diëtiste in Rotterdam. Ga je naar de Diëtiste in Rotterdam dan kunnen jullie samen een plan maken. Wat zijn je doelen en wat wil je bereiken? Afhankelijk hiervan zal er voor jou een eetschema worden opgesteld met dingen die je wel en niet mag eten. Hoewel een diëtiste geen psycholoog is kun je echter het beste wel terecht bij iemand die ook rekening houdt met je mentale beweegredenen en blokkades zoals eerder genoemd. Het gaat om een samenwerking tussen jou en jezelf met inzicht waar het fout gaat, en een zekere hoeveelheid respect naar je begeleider toe door je best te doen voor je doelen. Zo ga je afvallen.

Gerelateerd nieuws  Pluk de dag

Gezond bewegen

Voor bewegen geldt altijd: Een beetje bewegen is beter dan niets. Alles wat jij doet qua beweging gaat je omhoog helpen, dus voel je niet slecht als je “te weinig” doet terwijl het wel iets is. Wil je echter goed afvallen dan moet je voor jouw lichaam op zoek gaan naar waar de juiste balans zit. Hoe kun je vooruit gaan en jezelf pushen zonder jezelf te blesseren? Let erop dat als je veel spieroefeningen gaat doen dat je de getrainde spieren ook rust geeft, en dat je jezelf opwarmt om blessures te voorkomen.

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Tips om alcoholgebruik te verminderen

|
Gezondheid

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!