Goud zeldzamer dan zilver

06/08/2020
|
153
waarde goud

Goud en zilver behoren beide tot de familie van de edelmetalen maar verschillen wel degelijk van elkaar. Goud wordt bijvoorbeeld een stuk minder gewonnen en heeft de eigenschappen dat het niet roest. Beide metalen zijn al eeuwen lang waardevol voor de mensheid. Goud is een heel zacht metaal. Van alle bekende metalen is goud, op lood na, het gemakkelijkst te buigen en te vervormen. Tegenwoordig wordt goud vooral als belegging gebruikt en wordt het soms gezien als een stabiele belegging. Men kan goud verhandelen op de beurs, of fysiek goud kopen en verkopen. De impact van vraag en aanbod op de marktwaarde van goud mag echter niet worden onderschat.

Beleggingsmethodes

Om je kapitaal uit te breidde kun je een aantal dingen doen. Een van deze dingen is beleggen. Dit is een van de populairste manieren om meer geld te verdienen met je geld. Een interessante mogelijkheid is om in goud te investeren. De investering in goud sprak natuurlijk tot de verbeelding van de mensen, omdat goud gerelateerd was aan koningen en andere edelen. Investeren in goud kan echter ook een goed rendement opleveren. Aan de andere kant heeft deze beleggingsmethode zeker enkele risico's die je niet mag negeren. Investeren in goud wordt meestal gedaan door het verhandelen van derivaten of aandelen gerelateerd aan goud. Een aantal voorbeelden van partijen waarbij het mogelijk is om in goud te handelen zijn bijvoorbeeld Plus500, Lynx en DeGiro.

Gerelateerd nieuws  Wat houdt Lean in?

koers goud

Succes uit verleden geen garantie

De voornaamste reden die mensen hebben om te investeren in goud is dat de koers al jaren stabiel is. Niettemin zijn de algemene principes van de aandelenmarkt ook van toepassing op beleggen in goud. Onthoud te allen tijde dat resultaten uit het verleden geen zekerheid zijn voor de toekomst. Is er een reden om in goud te gaan investeren? Natuurlijk. Goud heeft een geruststellend effect op veel overheden, bedrijven en consumenten. In tijden van economische onzekerheid hebben we gezien dat veel van deze aspecten goud behandelen als een veiligheidsverzekering. Benieuwd naar de prijs goud? Dan kun je deze altijd even opzoeken op het internet. Binnen enkele klikken weet je alles wat je moet weten.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!