Hoe je geld kunt verdienen met gratis applicaties

10/06/2021
|
1765

Tegenwoordig zijn alle grote App Stores propvol met zowel betaalde als gratis applicaties. De in de afgelopen jaren sterk toegenomen smartphonegebruikers hebben gezorgd, in alle verschillende systemen, voor een enorme toename van de vraag naar mobiele applicaties.

Ontwikkelaars van mobiele applicaties en content publishers hebben gezien hoe groot het verdienpotentieel kan zijn van deze mobiele applicaties. Geld verdienen met betaalde applicaties is betrekkelijk makkelijk, maar kan een ontwikkelaar ook geld verdienen met gratis applicaties?

Lees hieronder hoe ontwikkelaars van mobiele apps geld kunnen verdienen met “gratis applicaties”.

Fisherland.NL

Behandel je apps op de volgende manier

  • Een prima manier om geld te verdienen is het toepassen van ingebouwde advertenties door gebruik te maken van mobiele advertentie netwerken zoals InMobi en AdMob. Deze zijn netwerken die eenvoudige integratie bieden met de applicaties waardoor je vrijwel meteen inkomsten kan genereren.

Een nadeel hier is dat CPM (cost per thousand – prijs per duizend) tarieven zeer laag zijn. In het begin, kan dit stressend werken, vooral bij onervaren applicatiemakers. Het rendement wordt steeds beter naarmate je app in populariteit groeit bij de gebruikers.

  • Je kan advertentienetwerken met rich media (internetterm voor advertenties die geavanceerde technologie gebruiken, zoals het streamen van video, applets die communiceren met de gebruiker en advertenties) gebruiken zoals Greystripe. Deze netwerken helpen de aandacht van je kijkers trekken en behouden en zorgen vaak dat je kijkers terugkomen. Hun advertenties zijn aantrekkelijk om te zien, trekken meer kijkers en hebben hogere CPM’s (prijs per duizend views).

Een nadeel hiervan is dat zulke advertentienetwerken een impact kunnen hebben op je bronnen, zowel voor wat betreft de serverruimte als financieel.

  •  Zich aanmelden voor advertentie uitwisselingen (een technologieplatform dat het kopen en verkopen van advertenties mogelijk maakt voor media vanuit meerdere advertentienetwerken) kan zeer rendabel zijn omdat je kan integreren met meerdere advertentienetwerken tegelijkertijd. Dit zorgt voor veel hogere fill rates (aantal geleverde advertenties/aantal advertentieverzoeken) dan met een enkel advertentienetwerk.

Nadelig in dit geval is dat je als ontwikkelaar meer tijd en middelen moet besteden aan de optimalisatie van je inhoud voor de verschillende soorten advertentienetwerken. Zoiets kan natuurlijk je netto-opbrengst verlagen.

  • De beste manier om verzekerd te zijn van een hoog rendement, vinden we het laten sponsoren van een mobiele app. Bovendien, met een app die expres gemaakt is voor de adverteerder ben je verzekerd van een soepele en goede integratie van de applicatie met het sponsormerk.
Gerelateerd nieuws  Er is bij jou wel eens ingebroken?

Het nadeel van zo’n verdienmodel is dat de applicatie perfect moet passen bij het betreffend merk. En, gezien dat deze een dure gelegenheid is, zijn het meestal alleen de grote uitgevers die op een langdurige relatie met het sponsormerk kunnen rekenen. Deze manier is dus niet echt interessant voor beginnende ontwikkelaars.

Om rekening mee te houden

  •  Als je zowel een betaalde als een gratis versie biedt van dezelfde applicatie, kan je je uitgave voor de gratis versie dekken en heb je geen zorgen over de opbrengst. Het gebruik van een enkel netwerk op je gratis versie betekent een eenvoudige integratie zonder dat je je bronnen moet uitputten.
  • Het is een goede zaak als je je potentiële klanten een bruikbare app kan bieden of, nog beter, ze laten profiteren van hoogwaardig inhoud met smartphone specifieke functies zoals accelerometer (versnellingsmeter, een meetapparaat dat bewegingen meet en registreert) en audio chat, bijvoorbeeld. Hiermee schep je een grotere band tussen je gebruikers aan je applicatie.
  • Indien je app gesponsord wordt moet je proberen optimaal gebruik te maken van zowel rich content (inhoud met verschillende mediaformaten, zoals geluid, afbeeldingen en video) als specifieke functies voor mobiele apparaten om gebruikers de ultieme media-ervaring te doen ervaren.
  • Maak een opsomming van alle mogelijkheden en zorg dat je voor- en nadelen van alle opties goed begrijpt voordat je ze werkelijk toepast bij je applicatie, omdat dit kan lonend zijn. Dit kan je inspanning verminderen en ook een hoger rendement betekenen in de nabije toekomst.

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Navigeren naar de juiste zorg dekking: een gids voor jongeren

|
Financieel

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!