Helmond

14/05/2020
|
128
auto huren

Helmond is een stad en gemeente in de provincie Noord-Brabant in Nederland. De stad telt 92.420 inwoners op een oppervlakte van 54 vierkante kilometer. Kenmerkend voor de stad Helmond is een verleden van metaalindustrie en textielindustrie. De straatnamen die op -wal eindigen duiden op de voormalige omwalling van de vestingstad Helmond, waar het veertiende-eeuwse kasteel onderdeel van was. De gemeente Helmond kent vier kernen: de stad Helmond, onderverdeeld in een aantal wijken en de voormalige dorpen Stiphout, Mierlo-Hout en Brouwhuis. De laatste drie hebben het dorpse karakter weten te behouden. Helmond is ontstaan vanuit een nederzetting die al voor het jaar 1000 moet hebben bestaan.

auto huren

Tour door Helmond

Als je Helmond wilt verkennen kun je dit op een paar verschillende manieren doen. Je kunt een auto huren in Helmond, een fiets of een scooter. Hiermee kun je langs alle hotspots in Helmond. Er zijn genoeg plekken die je kunt bezoeken zoals kroegen, een mooie natuur, evenementen en bijzondere gebouwen. Bij het Havenplein kun je naar terrasjes gaan en een drankje drinken of een hapje eten. Het speelhuis is een mooi gebouw om te gaan bekijken. Het Warandepark is een mooi stukje natuur in Helmond. Hier kun je wandelen of fietsen, maar je kunt er ook je eigen activiteit van maken. Luister je graag naar muziek? Dan moet je naar het Muziekcafé. Hier kun je terecht voor een drankje, maar vooral voor de muziek. De nieuwste bandjes treden op en de nieuwste hits worden gespeeld. De Cacaofabriek, de plek om heen te gaan voor een kopje koffie, een show te bekijken of om naar de film te gaan. Het kan er allemaal.

Gerelateerd nieuws  Examen doen voor je rijbewijs

 

Kubuswoningen Helmond

De kubuswoningen in Helmond zijn 18 kubusvormige paalwoningen. Ze zijn ontworpen door Piet Blom die hierna hetzelfde ontwerp heeft toegepast voor de kubuswoningen in Rotterdam. De woningen vormden aanvankelijk een architectonisch geheel met een theater, maar dat werd in 2011 bij een brand verwoest. De kubuswoningen zijn een populair plekje voor de toeristen. Er worden dagelijks foto’s van de woningen gemaakt en veel toeristen lopen langs. De bewoners hebben zich eroverheen gezet, maar het is uiteraard niet fijn als er de hele dag mensen voor je huis staan om foto’s te maken.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

|
Diensten

Begin je eigen webshop

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!