Hoe weet je zeker dat je met een betrouwbare website te maken hebt?

30/07/2021
|
89
Inforeview

We hebben allemaal wel eens op het punt gestaan om op een website een product te kopen om ons vervolgens af te vragen of de website wel te vertrouwen is. Maar inmiddels ben je helemaal verliefd geworden op het product dat in je winkelmandje zit, en neem je het zeker voor het onzekere. Gelukkig gaat het meestal goed en zijn de meeste webwinkels te vertrouwen. Maar zoals iedereen wel weet, zijn er genoeg malafide webshops op internet te vinden. Hoe weet je of je met een betrouwbare website te maken hebt? Of dat je beter je product ergens anders kunt kopen?

Doe onderzoek voor je iets koopt

Aan sommige websites merk je meteen dat er iets niet klopt. Ze zien er snel in elkaar gezet uit en vaak bieden ze niet heel veel producten aan. Helaas zijn niet alle malafide websites zo gemakkelijk te herkennen. Heb je nog nooit eerder een aankoop gedaan op een bepaalde website? Doe dan eerst onderzoek voor je iets koopt. Kijk of er een keurmerk op de site staat vermeld. Bijvoorbeeld van Thuiswinkel Waarborg. Natuurlijk kan een webshop het logo gewoon op zijn website zetten, dus ga ook naar de website van het keurmerk en zoek de betreffende winkel op. Staat hij hier niet vermeld? Ga er dan niet mee in zee! Controleer ook de contactgegevens van het bedrijf. Deze moeten altijd vermeld staan op de website. Controleer de naam en het KvK nummer op de website van de Kamer van Koophandel.

Gerelateerd nieuws  Zo vind jij de bruidsjurk van je dromen

Bekijk websites als Inforeview

Probeer zo veel mogelijk informatie van anderen te verzamelen over de website. Negatieve ervaringen worden snel gedeeld. Dus zoek de Google de naam de website op internet. Lees zo veel mogelijk reviews, maar schat ook de betrouwbaarheid in. Het is vrijwel onmogelijk om 100 van 100 reviews van 5 sterren te hebben bijvoorbeeld. Lees reviews op meerdere website, zoals Trustpilot, Google Reviews en Inforeview. Maar het belangrijkste is, om je gevoel te vertrouwen. Lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan is het dan ook meestal. Houd dat altijd in je achterhoofd.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Geen kalkaanslag meer in leidingen en kranen: het belang van waterontharders

|
Algemeen, Diensten

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!