Hoe weet je zeker dat je met een betrouwbare website te maken hebt?

30/07/2021
|
172
Inforeview

We hebben allemaal wel eens op het punt gestaan om op een website een product te kopen om ons vervolgens af te vragen of de website wel te vertrouwen is. Maar inmiddels ben je helemaal verliefd geworden op het product dat in je winkelmandje zit, en neem je het zeker voor het onzekere. Gelukkig gaat het meestal goed en zijn de meeste webwinkels te vertrouwen. Maar zoals iedereen wel weet, zijn er genoeg malafide webshops op internet te vinden. Hoe weet je of je met een betrouwbare website te maken hebt? Of dat je beter je product ergens anders kunt kopen?

Doe onderzoek voor je iets koopt

Aan sommige websites merk je meteen dat er iets niet klopt. Ze zien er snel in elkaar gezet uit en vaak bieden ze niet heel veel producten aan. Helaas zijn niet alle malafide websites zo gemakkelijk te herkennen. Heb je nog nooit eerder een aankoop gedaan op een bepaalde website? Doe dan eerst onderzoek voor je iets koopt. Kijk of er een keurmerk op de site staat vermeld. Bijvoorbeeld van Thuiswinkel Waarborg. Natuurlijk kan een webshop het logo gewoon op zijn website zetten, dus ga ook naar de website van het keurmerk en zoek de betreffende winkel op. Staat hij hier niet vermeld? Ga er dan niet mee in zee! Controleer ook de contactgegevens van het bedrijf. Deze moeten altijd vermeld staan op de website. Controleer de naam en het KvK nummer op de website van de Kamer van Koophandel.

Gerelateerd nieuws  Parkos korting

Bekijk websites als Inforeview

Probeer zo veel mogelijk informatie van anderen te verzamelen over de website. Negatieve ervaringen worden snel gedeeld. Dus zoek de Google de naam de website op internet. Lees zo veel mogelijk reviews, maar schat ook de betrouwbaarheid in. Het is vrijwel onmogelijk om 100 van 100 reviews van 5 sterren te hebben bijvoorbeeld. Lees reviews op meerdere website, zoals Trustpilot, Google Reviews en Inforeview. Maar het belangrijkste is, om je gevoel te vertrouwen. Lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan is het dan ook meestal. Houd dat altijd in je achterhoofd.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De toekomst van online marketing

|
Diensten

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

|
Diensten

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!