Hoe begin je een vegan eetpatroon?

26/01/2021
|
205

vegan recepten

Steeds meer mensen koken aan de hand van vegan recepten. Hierbij maken ze geen gebruik van alle ingrediënten die afkomstig zijn of een product zijn van dieren. Het is een overtreffende trap van vegetarisch eten en sluit dus ook eieren, honing en zuivel uit. Steeds vaker wordt benadrukt dat veganisme stukken beter voor milieu én mens is. Maar overstappen naar enkel vegan recepten kan erg lastig zijn. Hier zijn enkele beginner tips voor jouw transitie naar een veganistisch leven.

Waarom doe je het?

Een eerste stap om de overgang naar veganisme te versoepelen is duidelijk formuleren wat jouw drijfveren hiervoor zijn. Wil je meer energie krijgen? Wil je minder cholesterol in je lichaam? Wil je je milieu impact verminderen? Het zijn allemaal valide redenen en iedereen heeft kiest hier zijn eigen pad in. Om niet halverwege op te geven is het wel aan te reden deze drijfveren duidelijk te formuleren en ook daadwerkelijk te noteren. Mocht je een moment van zwakte ervaren kun je in een oogomslag zien waarom je dit avontuur begonnen bent!

Raadpleeg een expert

Overstappen naar enkel vegan recepten kan voor veel mensen overweldigend zijn. Gelukkig zijn er steeds meer professionele voedingsexpert die je bij dit proces kunnen ondersteunen. Het gesprek aangaan met deze experts kan jou de overtuiging bieden om vol te houden in je veganistische dieet. Zo kunnen deskundige je gezondheid in de gaten houden en garanderen dat je er niet op achteruit gaat. Een goedkoper alternatief is je in te lezen in gerenommeerde boeken over veganisme.

Gerelateerd nieuws  De gezondheidsvoordelen van een biologisch matras

Begin met je ontbijt

In een keer volledig overstappen op alleen nog maar vegan recepten kan lastig zijn. Een gemakkelijk bruggetje is om te beginnen met de belangrijkste maaltijd van de dag. Een vegan ontbijt heeft namelijk helemaal niet zo veel aanpassingen nodig. Ruil zuivel in voor plantaardige alternatieven, en vul je ontbijt aan met fruit en granen.

Neem voldoende proteïne in

Een gebrek aan proteïne is een veelgehoord tegenargument voor veganisme. Door 200 gram bonen per dag te eten voldoe je aan de minimale toevoer hiervan, en garandeer je dus een veilig dieet. Mocht dit veel klinken kun je het gemakkelijk opsplitsen over meerdere momenten. Eet bijvoorbeeld 100 gram tijdens je lunch en 100 gram tijdens je diner. Er zijn genoeg vegan recepten die het gebruik van bonen eenvoudig en lekker toelaten.

Bereid meerdere maaltijden tegelijk

Een enorme drempel voor veel mensen is de hoeveelheid bereidingstijd gekoppeld aan het maken van vegan gerechten. En het klopt inderdaad dat dit meer tijd kan kosten dat veel alternatieven. Bedenk echter wel dat de tijd gespendeerd aan het voorbereiden van jouw vegan maaltijden eigenlijk een investering in je lichaam zijn. Verder kun je meerdere gerechten in 1 middag voorbereiden waardoor je doordeweeks meer tijd vrij hebt en gerechten enkel nog hoeft op te warmen.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!