Hoe behandel je een kalk nagel in 5 stappen?

24/02/2021
|
52
kalknagel

Heb je last van een kalknagel en wil je hier graag van af komen? Dan kan het soms  nog best moeilijk zijn om de juiste oplossing hiervoor te vinden. Lang niet alle middelen voor het verwijderen hiervan werken en dus moet je al enige kennis hebben over welke middelen je moet gebruiken. Daarom gaan wij je in deze blog in 5 stappen uitleggen hoe jij een kalknagel kan behandelen. Maar eerst gaan we je vertellen hoe je een kalknagel kan voorkomen.

Hoe voorkom je een kalknagel?

Er zijn meerdere manieren om een kalknagel te voorkomen. Niet al deze manieren werken even goed en daarom geven we je hieronder 3 manieren die wel goed werken bij het voorkomen van deze kalknagel.

1: Voorkom dat je nagel beschadigd wordt

Zorg er altijd voor dat je nagel intact blijft. Als je nagel schade oploopt wordt het namelijk veel makkelijker voor schimmels om schade te vormen en daardoor een kalknagel te creëren. Word je nagel toch beschadigt? Zorg er dan voor dat je deze op tijd behandelt en dit op een juiste manier doet. Ontsmetten van de nagel en het toepassen van voldoende verband zorgt ervoor dat de kans op besmetting sterk afneemt.

2: Houd je voeten droog en schoon

Schone en droge voeten geven schimmels geen kans om schade aan te richten. Was je voeten daarom regelmatig en zorg ervoor dat je ze goed afdroogt!

3. Was je sokken op hoge temperaturen

Heb je last van schimmelinfectie of zwemmerseczeem? Zorg er dan voor dat je je sokken warm genoeg wast. Door je sokken te wassen op 60 graden celsius of hoger, zorg je ervoor dat de bacteriën het niet overleven.

Gerelateerd nieuws  Mag je een verzwaringsdeken gebruiken voor je kind?

Hoe behandel je een kalknagel?

Kalknagel behandelen kan op veel verschillende manieren. Zo kun je gebruik maken van een speciale spray of kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van huis, tuin en keukenhulpmiddelen. In deze blog gaan we ervan uit dat je gebruik maakt van een specialistische spray. Protectair is een goed voorbeeld van zo'n soort spray! Hieronder staat het stappenplan beschreven voor de behandeling en is dit

Het stappenplan

1: Verwijder je nagellak en vijl je nagels met een nagelvijltje. Doe dit ongeveer 1x per week.

2: Gebruik Portectair 2x per dag voor een periode van minimaal 4 weken. Zorg ervoor dat de vloeistof het nageloppervlak en het nagelbed goed bedekt.

3: Is de behandeling voltooid? Kies er dan voor om de formule 1x per dag te blijven gebruiken totdat de nagel volledig is teruggegroeid.

De volgende 2 stappen dien je toe te passen om herinfectie te voorkomen

Herinfectie is een vervelend iets en komt vaker voor bij voetschimmelinfecties. Dat komt omdat mensen geen preventieve maatregelen nemen om herinfectie te voorkomen. Schimmels kunnen daardoor hun vrijewil en zijn binnen enkele weken weer terug. Daarom wordt het aangeraden om onderstaande stappen ook uit te voeren.

1: Zorg ervoor dat schoenen die gedragen worden worden ingespoten en doe dit 5 tot 10 keer. Wacht tot de spray is opgedroogd, voordat je de schoenen weer gaat dragen

2: Is de behandeling afgerond? Zorg er dan voor dat je al je schoenen en sokken goed wast en ontsmet. Zo verwijder je de laatst overgebleven schimmelbacteriën en neemt de kans op herbesmettiing af.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid

Hoe ga je om met de boosheid van je kind?

|
Gezondheid

Tips voor een betere nachtrust

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!