Mag je een verzwaringsdeken gebruiken voor je kind?

16/03/2021
|
36
verzwaringsdeken kind

Jazeker! Een verzwaringsdeken is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Slaapt je kind slecht? Raakt hij snel overprikkeld of is hij vaak angstig? Dan is het aan te raden om eens een verzwaringsdeken voor je kind te proberen. Deze verzwaarde deken geeft je kind een gevoel van veiligheid en rust. Dit komt omdat de deken vanwege zijn gewicht een constante druk geeft op het lichaam. Het voelt alsof iemand je een knuffelt geeft, waardoor je kind tot rust komt.

Wanneer kan je je kind een verzwaringsdeken geven?

Als je kind slecht slaapt is het een goed idee om deze deken eens te proberen. Veel kinderen hebben er al baat bij gehad en slapen sinds ze de deken hebben als een roos. Slaapproblemen ontstaan vaak doordat het kind angstig is of te veel prikkels ervaart gedurende de dag. Deze kan hij slecht verwerken en komt daardoor niet in (een vaste) slaap. Een verzwaringsdeken is niet geschikt voor kinderen jonger dan 2 jaar.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een verzwaringsdeken voor je kind?

Wil je een verzwaringsdeken voor je kind? Let er dan op dat de deken niet zwaarder is dan 10% van zijn of haar lichaamsgewicht. Weegt je kind 20 kilo? Kies dan voor een deken van 2 kilo. Verder is het belangrijk dat de deken wasbaar is. Leg de deken direct op het lichaam van je kind voor het beste resultaat. Maar als je kind het prettiger vindt dan kan je er ook eerst een deken tussen leggen. Let er wel op dat het niet te warm wordt.

Gerelateerd nieuws  Tips voor stressvermindering die écht werken

Vraag advies van een professional

Ben je er nog niet helemaal uit of een verzwaringsdeken geschikt is voor je kind? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met een professional. Hij of zij kan je helpen met al je vragen. Omdat er nog niet heel veel bekend is over het gebruik van een verzwaarde deken, kan je het beste advies inwinnen bij iemand die er zelf gebruik van heeft gemaakt. Neem ook contact op met een professional als je je kind een deken wilt geven die zwaarder is dan 10% van zijn lichaamsgewicht.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid

Hoe ga je om met de boosheid van je kind?

|
Gezondheid

Tips voor een betere nachtrust

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!