Bitcoin is sinds 2009 een van de grootst groeiende beleggingsproducten. Toen Bitcoin voor het eerst werd uitgevonden was het maar een paar cent waard. Dit is echter sinds die tijd erg gegroeid met de prijs van Bitcoin nu in de buurt van 15 duizend zijn er genoeg mensen die dankzij deze crypto currency miljonairs zijn geworden.

De impact van BTC nieuws op de prijs

Bitcoin is een van de meest fluctuerende valuta’s. Dit komt omdat er geen instantie achter de Bitcoin zit die deze waarde kan garanderen. Veel bedrijven en individuen proberen daarom de prijs van Bitcoin te beïnvloeden door met btc nieuws te komen dat soms wel soms niet gegrond is uit de waarheid. Vaak is dit onder de mom dat een land zoals China Bitcoin gaat verbieden. Dankzij dat er geen regulaties omtrent markt manipulatie van de prijs van Bitcoin zijn is de prijs van Bitcoin er makkelijk te beïnvloeden. Door een vals nieuws bericht te plaatsen en bitcoin te kopen als de prijs omlaag gaat kunnen deze personen miljoenen verdienen.

Wat bepaald de prijs van Bitcoin en hoe werkt dat met btc nieuws

De prijs van bitcoin hangt puur af van wat mensen bepaald zijn te betalen voor een fractie van de munt. Daarom is de prijs zo makkelijk te beïnvloeden. Zodra mensen het gevoel hebben dat hun geld minder waard wordt verkopen ze hun deel. Bitcoin is gedecentraliseerd dat beteken dat er geen instantie achter zit die de prijs van Bitcoin kan garanderen. Traditionele valuta zoals de euro en de dollar hebben dit wel. Omdat Bitcoin direct van gebruiker naar gebruik gaat is er dus niemand die de prijs van een Bitcoin garandeert. Dit is een van de redenen waarom btc nieuws de prijs zo erg kan beïnvloeden

Lees ook:  Zo werk je met een kleurenthema in de kerstboom: