Hoe werkt crypto minen?

16/03/2022
|
47
Goldshell KD2 Kadena Miner

Yes! Meteen rijk zijn, wie wilt dat nou niet? Door de bizarre stijging van waarde van de Bitcoin is de wereld veranderd is een speelveld vol met mensen die snel rijk proberen te worden. Inmiddels hebben we een onstabiele aandelenmarkt, een cryptomarkt, en ook al NFTs. Allemaal bieden ze ergens de optie om, al dan niet doormiddel van volatiliteit, je spaarrekening te vermenigvuldigen. Ook hebben ze allemaal, juist met volatiliteit, hun eigen risico’s en nadelen. Dat gezegd hebbende, crypto is nog steeds gigantisch populair. Hoe werkt dat precies die crypto, en hoe kun je het zelf minen (genereren)?

Blockchain

Om te weten wat minen is moet je eerst weten wat blockchain is. Vroeger had je al P2P technologie, oftewel peer-to-peer. Dat is een methode waarbij er gegevens van meerdere PC’s tegelijkertijd worden afgehaald. Stel je wilt een bestand van 5GB delen. Dan kan het zijn dat je vijftig keer 100MB van 50 verschillende PC’s zou halen om het bestand in zijn geheel te krijgen. Bij Blockchain werkt dit een beetje hetzelfde, maar gaat het om de verdeling van transactiedata, waarbij gebruikers samen allemaal dezelfde transactiedata opgeslagen hebben. Bij bijvoorbeeld crypto zit de informatie over hoeveel crypto iedereen heeft er dus bij iedereen in (alleen niet leesbaar). Dit maakt fraude praktisch onmogelijk.

Goldshell KD2 Kadena Miner

Wat is crypto minen?

Het blijft vrij ingewikkeld om te begrijpen, maar in principe is een “block” een bundel van transactiegegevens die moet worden toegevoegd aan de “chain”, oftewel de keten van eerdere blokken met transactiedata. Omdat het een hele moeilijke puzzel is om zo’n gegevenshoeveelheid in elkaar te laten passen en een blok te maken, is hier ontzettend veel rekenkracht voor nodig. Dat is eigenlijk waar “minen” om de hoek komt kijken. Bij minen stel je jouw computer beschikbaar om de rekenkracht te gebruiken en de puzzel op te laten lossen. Ben je de eerste miner die de puzzel op weet te lossen, dan krijg je een beloning zoals (een stukje) Bitcoin.

Gerelateerd nieuws  Top starter tips voor webwinkel ondernemers

Goldshell KD2 Kadena Miner

Om al dit minen te doen heb je een sterke grafische kaart nodig. Dit heeft als gevolg gehad dat heel veel goede grafische kaarten uitverkocht zijn, en ze niet voor andere doeleinden beschikbaar kunnen worden gesteld. Een andere optie naast de grafische kaarten kopen is een complete “mining rig” kopen zoals de Goldshell KD2 Kadena Miner. Eigenlijk is de Goldshell KD2 Kadena Miner niets anders dan een hoop grafische kaarten die op een andere manier aan elkaar vast zitten dan in ene traditionele computer. Zo heb je een soort “super computer” die heel veel rekenkracht heeft. De aankoop van een nieuwe miner heb je er na ongeveer een jaar uit.

Wil je meer weten over crypto? Lees dan hier meer over de invloed van BTC nieuws of bitcoin nieuws.

Recent

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Waarom jij de beste prostaat vibrator in je collectie moet hebben

31/08/2023

Meer in deze categorie

Boost je CRM systeem: Zo doe je dat!

|
Algemeen, Financieel

Wat kan een bedrijfsanalist voor jou betekenen?

|
Financieel

Hoe blijf je je onderscheiden in de markt? 

|
Financieel

Wanneer moet ik kiezen voor een nieuwe baan?

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!