Hoe je ontsnapt aan de gezinsdrukte!

24/09/2021
|
200
oppas oma

 Met kinderen lijkt het soms lastig te combineren, ontspannen en alles doen wat je wilt doen. Het leven leeft je dan wat meer. Op zich is er helemaal niks mis mee, om op de golven van wat het leven te leven. Het wordt wat anders als je het gevoel hebt dat jij je met moeite boven water houdt en nog net een stuk hout hebt om aan vast te houden. Om te voorkomen dat je daar belandt hebben we hier wat fijne tips voor je. 

Oppas oma 

Om meteen maar met de deur in huis te vallen, een oppas is soms precies wat je nodig hebt. Niet iedereen heeft een oppas oma om de hoek wonen. Het kan wat vreemd voelen om iemand die je nog niet kent te laten oppassen. Toch kan een goede oppas oma ook buiten jouw netwerk om geregeld worden. Als je bij een goed oppasbedrijf een oppas oma kan regelen, dan heb je wel even echt rust.  

Eckhart Tolle 

Heb je al eens gehoord van Eckhart Tolle? Deze man schrijft prachtige boeken over het leven in het nu. Het mooie aan hem is ook dat hij geen broodje aap verkoopt. Nee, hij neemt je mee naar het nu en eigenlijk is daar niks zweverigs aan. Het nu levert instant ontspanning op. In het nu is het leven namelijk allemaal best nog overzichtelijk. De dingen die voor stress zorgen, spelen zich meestal af in het verleden en de toekomst. Dus zolang jij je vooral bezighoudt met het nu, dan zie je dat stress relatief is. 

Gerelateerd nieuws  4 beste steden in Europa om te bezoeken

oma-oppas

Ontspanning door inspanning 

Soms is juist beweging dat wat je nodig hebt. Vooral als je de hele dag op een kantoortje aan het typen bent, is jouw lichaam nog lang niet echt moe. Nog een voordeel is dat als je meer beweegt, dat je je automatisch wat sneller bewust bent van jouw lichaam. Ook dat zorgt voor rust, want in het lichaam zijn, betekent ook niet zoveel nadenken. Nadenken is onze grootste veroorzaker van stress. Denk daar maar eens over na... Of ga een rondje hardlopen. Een gezond lichaam en een gezonder levensstijl is nu eenmaal het perfect recept voor minder stress.

 

 

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

5 Handige borduurtips

|
Ontspanning

Bloemen tekenkunst: een uitdrukking van natuurlijke pracht

|
Ontspanning

Een onvergetelijk huisfeest organiseren: zo doe je dat

|
Ontspanning, Wonen

Hoe kies je de beste skistokken voor je?

|
Ontspanning
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!