Hoe werkt gekoeld transport?

15/01/2023
|
214
gekoeld transport

Tegenwoordig heb je niet alleen normale transport van pakketten, maar ook gekoeld transport. Voor gekoeld transport is er heel wat meer werk nodig dan voor het normale transport. Vaak gaat het om levensmiddelen of medicijnen waarbij het van groot belang is dat deze op de juiste temperatuur worden vervoerd. Gebeurt dit niet zitten er vaak ernstige gevolgen aan en dat wil je als organisatie die het verzonden heeft niet op je geweten hebben. Gekoeld transport is dan ook veel belangrijker dan je denkt. Hoe gaat het in zijn werking?

 

Wat is het?

Gekoeld transport is niets meer dan producten die in de trailer gekoeld worden en op die manier worden vervoerd. Het koelen gaat via airconditioning of coolpacs. Als het gekoeld transport in de vrachtwagen gaat dan wordt dit ook wel een koelwagen genoemd. Deze vrachtwagen is hier speciaal op ingericht. Het kan een normale vrachtwagen zijn, maar ook een semi-trekker combinatie kan dit.

Wanneer?

Soms is een gekoeld transport noodzakelijk zoals bijvoorbeeld met het vervoeren van vlees. Op die manier kan het vlees langer bewaard blijven. Ook met producten als fruit, groente of kaas is dit het geval. Denk ook aan chocolade. Dit wil je ook het liefst gekoeld vervoeren, je wil niet dat het al gesmolten is als het aankomt op de plaats van bestemming. Zoals net gezegd kan het ook met medicijnen die gekoeld bewaard moeten blijven.

Gerelateerd nieuws  Wat is de Opiumwet?

 

Hoe werkt het?

Zoals net al gezegd gaat het via airconditioning of coolpacs. Wel moet de oplegger goed geïsoleerd zijn zodat de koude lucht in de oplegger blijft en er geen warme lucht naar binnen kan komen. Daarna wordt de conditioning aangezet en de koelelementen. Nu kan alles vervoerd worden. Met het leveren kan het ook zomaar zijn dat er spullen in koelboxen worden uitgeladen als er echt geen warme lucht aan mag komen.

 

Inhuren

Net als de reguliere transportdiensten kunnen gekoelde transportdiensten ook worden ingehuurd. Wel zijn de kosten hiervan duurder. Let er ook op dat bij gekoeld transport vaak toeslagen gelden in de avonduren en in het weekend. Uiteraard betaal je ook mee aan de brandstofkosten en zitten deze in de prijs.

gekoeld transport

Klik hier om onze blog over: De nieuwste trends en technieken voor duurzaam bouwen te lezen.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

|
Algemeen

Hoe combineer je een flare broek op kantoor?

|
Algemeen

Hoe je droomhuis te realiseren met een slimme verbouwing

|
Interieur

Voordelen en nadelen van een WooCommerce webshop

|
Algemeen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!