Innerlijke rust vinden

23/04/2022
|
177
ontspanningsoefeningen

Onze levens worden steeds drukker, sneller en stressvoller. Het is daarom niet gek dat oefeningen zoals yoga en ontspanningsoefeningen de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. Omdat we tegenwoordig smartphones hebben blijven we vaak altijd aan het werk. We moeten dus echt een moment nemen om af te schakelen. Maar als we het hebben over innerlijke rust vinden, dan zou het toch helemaal niet nodig moeten zijn om je juist helemaal af te schakelen? Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Wat houdt innerlijke rust eigenlijk in?

Met innerlijke rust wordt bedoeld, fysieke en spirituele rust ondanks veel stressoren. We kennen de beelden allemaal van die monniken die in brand worden gestoken terwijl ze gewoon rustig doorgaan met mediteren. Zij laten zien dat zij zodanig innerlijke rust hebben gevonden dat zelfs in brand staan hen niet deert.

Dit betekent natuurlijk niet dat jij zo ver hoeft te komen, maar je gemoedsrust vinden betekent geluk, tevredenheid en gelukzaligheid bereiken. Dit is een beter doel. Omdat we allemaal stress en problemen in ons leven zullen meemaken, moet innerlijke rust niet afhangen van deze conflicten.

Gerelateerd nieuws  Je koffie gemaakt met verse koffiebonen

Ontspanningsoefeningen

Je innerlijke rust vinden kun je oefenen door ontspanningsoefeningen, meditatie, mindfulness en yoga te beoefenen. Neem doormiddel van deze oefeningen de tijd om je innerlijke rust te vinden, als jij je innerlijke rust hebt gevonden dan kun je dit oefenen te vinden in andere situaties waarin je geen afschakeling zoekt.

ontspanningsoefeningen

Breng tijd door in de natuur

Door tijd in de natuur door te brengen tijdens korte wandelingen, terwijl je geniet van de mooie natuur om je heen kun je voorkomen dat je nadenkt over stressvolle gedachten. Breng tijd door in de natuur en haal diep adem, dit is een geweldige manier om tot rust te komen.

Blijf vooruit denken

Veel mensen blijven stil staan bij fouten die zij in het verleden gemaakt hebben. Dit is iets waar we niets meer aan kunnen veranderen. Het is belangrijk om vooruit te blijven denken, wat gebeurd is dat is gebeurd en daar kunnen we niets meer aan doen. Wat we wel kunnen doen is onze toekomst beter maken.

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Tips om alcoholgebruik te verminderen

|
Gezondheid

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!