Innerlijke rust vinden

23/04/2022
|
50
ontspanningsoefeningen

Onze levens worden steeds drukker, sneller en stressvoller. Het is daarom niet gek dat oefeningen zoals yoga en ontspanningsoefeningen de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. Omdat we tegenwoordig smartphones hebben blijven we vaak altijd aan het werk. We moeten dus echt een moment nemen om af te schakelen. Maar als we het hebben over innerlijke rust vinden, dan zou het toch helemaal niet nodig moeten zijn om je juist helemaal af te schakelen? Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Wat houdt innerlijke rust eigenlijk in?

Met innerlijke rust wordt bedoeld, fysieke en spirituele rust ondanks veel stressoren. We kennen de beelden allemaal van die monniken die in brand worden gestoken terwijl ze gewoon rustig doorgaan met mediteren. Zij laten zien dat zij zodanig innerlijke rust hebben gevonden dat zelfs in brand staan hen niet deert.

Dit betekent natuurlijk niet dat jij zo ver hoeft te komen, maar je gemoedsrust vinden betekent geluk, tevredenheid en gelukzaligheid bereiken. Dit is een beter doel. Omdat we allemaal stress en problemen in ons leven zullen meemaken, moet innerlijke rust niet afhangen van deze conflicten.

Gerelateerd nieuws  Koop een trampoline!

Ontspanningsoefeningen

Je innerlijke rust vinden kun je oefenen door ontspanningsoefeningen, meditatie, mindfulness en yoga te beoefenen. Neem doormiddel van deze oefeningen de tijd om je innerlijke rust te vinden, als jij je innerlijke rust hebt gevonden dan kun je dit oefenen te vinden in andere situaties waarin je geen afschakeling zoekt.

ontspanningsoefeningen

Breng tijd door in de natuur

Door tijd in de natuur door te brengen tijdens korte wandelingen, terwijl je geniet van de mooie natuur om je heen kun je voorkomen dat je nadenkt over stressvolle gedachten. Breng tijd door in de natuur en haal diep adem, dit is een geweldige manier om tot rust te komen.

Blijf vooruit denken

Veel mensen blijven stil staan bij fouten die zij in het verleden gemaakt hebben. Dit is iets waar we niets meer aan kunnen veranderen. Het is belangrijk om vooruit te blijven denken, wat gebeurd is dat is gebeurd en daar kunnen we niets meer aan doen. Wat we wel kunnen doen is onze toekomst beter maken.

Recent

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Waarom jij de beste prostaat vibrator in je collectie moet hebben

31/08/2023

Meer in deze categorie

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid

Hoe ga je om met de boosheid van je kind?

|
Gezondheid

Tips voor een betere nachtrust

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!