Je kinderen al vroeg hun rijbewijs laten halen. Waarom wel of niet?

30/06/2021
|
209
2 to drive rijlessen

Nederland en Amerika beginnen met veel dingen op elkaar te lijken. We krijgen steeds meer Amerikaanse ketens (McDonalds, Subway) in ons landje, de mode begint vaker over te waaien, en door internationale verbindingen op het wereld wijde web spreekt de jeugd steeds sneller en beter Engels. Toch lijkt het er ook op dat we steeds meer wisselen van standpunt en regelgeving. Waar Nederland voorheen nog bekend stond als vooruitstrevend land , is dat nu steeds minder het geval. Vooral op het gebied van autorijden zit er een groot verschil tussen Nederland en Amerika.Hier mag je namelijk al rijden vanaf 16 jaar, kan dat in Nederland dan niet? . Jawel hoor, met 2toDrive begin je hier ook al vanaf je 16e te klussen richting je rijbewijs. Is dit wel zo verstandig?

Ja, een super idee!

Wat is 2 to Drive precies? Heel simpel gezegd is het eigenlijk een vertraagd, maar vervroegd traject om je rijbewijs te halen. Hierdoor kunnen jongeren al vroeg bezig zijn met hun rijbewijs en ergens naartoe leven naarmate ze ouder worden. Ben je 16 jaar? Dan mag je al beginnen met je theorie-examen. Ben je 16 jaar en 6 maanden oud, dan kun je met rijlessen beginnen. Op je 17e mag je dan al een praktijkexamen af gaan leggen. Deze regeling kun je gewoon bij een rijschool zoals Driving School Heerlen doen. Supertof natuurlijk! Zolang je nog 17 bent mag je dan rijden met een door jou aangewezen coach. Deze coach kan een familielid of vriend zijn, maar ze moeten in ieder geval bevoegd zijn om zelfstandig te rijden. Op je 18e mag je dan volwaardig zonder iemand rijden.

Gerelateerd nieuws  Een auto huren in een vreemd land

2 to drive rijlessen

Een groot voordeel hiervan is dat je veel ervaring op kunt bouwen over de tijd van minimaal een jaar heen. Zo worden pubers al snel zelfverzekerde bestuurders die weten hoe ze zich moeten gedragen op de weg. Dat bijvoorbeeld een ouder hiernaast zit draagt hier alleen maar aan bij, want deze als coach is een corrigerend oog. Zo heb je zelf ook nog een beetje controle over het gedrag van je kinderen op de weg.

Nee, ik wacht toch maar even

Rijden is serious business. Je rijdt hard op een snelweg, en een puberbrein is niet altijd goed in staat om met chaos op de weg om te gaan naast de chaos die al komt kijken bij het ontwikkelen naar een volwassen persoon. In die zin moet je goed praten met je kinderen of zij zich verantwoordelijk genoeg voelen en graag al vroeg willen beginnen.  Willen ze dit niet, laat ze dat dan ook beslissen! Op hun eigen tempo komen ze er wel, maar het is een flinke verantwoordelijkheid om deel te nemen aan het verkeer. Er zijn rijscholen die je hierbij kunnen helpen. Driving school Heerlen is hier een goed voorbeeld van!

 

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

De toekomst van online marketing

|
Diensten

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

|
Diensten

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!