Veel voorkomende fouten met rijlessen

25/09/2020
|
150
rijschool susteren

Als je voor het eerst aan een rijles begint, maak je ongetwijfeld fouten. Maar dat is niet erg! De eerste keer dat u aan het verkeer deelneemt, kan erg spannend zijn. Je hebt tenslotte weinig of geen ervaring, maar je begrijpt nog niet alle verkeersprincipes volledig. Je bevindt je plotseling in een ongekende situatie en het maken van de juiste keuze kan erg moeilijk zijn. In deze blog worden de meest voorkomende fouten bij rijlessen besproken zodat je je snel kunt voorbereiden op rijlessen.

rijschool susteren

Om je heen kijken

Een van de meest voorkomende fouten bij autorijlessen is het kijkgedrag. Als je goed oplet en de spiegel op de juiste manier gebruikt, is er weinig kans op een ongeluk. Het is bijvoorbeeld belangrijk om jouw zicht op de weg steeds te veranderen. Neem ook even de tijd om zorgvuldig in de spiegel te kijken. Herhaal deze handeling vervolgens continu, zodat je weet hoe je continu het overzicht behoudt. Haast je niet om in de spiegel te kijken, anders kun je iets missen of verkeerd inschatten, wat tot een onveilige situatie kan leiden. Wanneer u met bepaalde oefeningen begint, moet u deze meer dan normaal bekijken om de situatie correct in te schatten. Gebruik de middelen die je hebt, dus kijk rond en gebruik de spiegel.

Op de weg gevonden

In de eerste rijopleiding kan het soms moeilijk zijn om de juiste positie op de weg te kiezen. In de meeste gevallen rijd je continu in de rij. Maar dan kan het gebeuren dat auto's, fietsers of andere obstakels te dichtbij geparkeerd staan. In dit geval zijn verkeersregels niet altijd heilig. In sommige gevallen moet je bijvoorbeeld tijdelijk op de andere helft rijden. Zorg er overigens voor dat je een inkomende auto niet hindert, veiligheid is immers het allerbelangrijkste.

Gerelateerd nieuws  Je eerste rijles

Houd je altijd aan de maximale snelheid

De hoofdregel is om met de maximaal toegestane snelheid te rijden, zolang dit veilig is. Dit betekent dat het verkeer vlot verloopt, maar de snelheid kan worden aangepast als de situatie dit vereist. Een veelgemaakte fout is om te snel te gaan in bochten, omdat mensen vinden dat die snelheid altijd aangehouden moet worden. In dit geval is het echter veiliger om te vertragen en een beetje langzamer om de hoek te gaan. Probeer daarom tijdens het rijden om de hoeken te kijken en de snelheid dienovereenkomstig aan te passen. Daarnaast komt het vaak voor dat de snelheid waarmee de kruising wordt bereikt te hoog is, wat kan leiden tot onveilige situaties. Probeer daarom van tevoren de situatie in te schatten en de snelheid dienovereenkomstig aan te passen. Rijschool Susteren kan je hier mee op weg helpen.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De toekomst van online marketing

|
Diensten

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

|
Diensten

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!